Politie Zuid-Holland-Zuid

26/10 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

26-10-2004 - Persberichten District I

INBRAAK KINDERDAGVERBLIJF
DORDRECHT- Tussen vrijdag 22 oktober en maandag 25 oktober is ingebroken in een kinderdagverblijf aan de Burg. de Raadtsingel. De nooddeur werd geforceerd en vervolgens werd een televisie met dvd-speler en een videorecorder meegenomen. De technische recherche stelt een onderzoek in.

AANHOUDING DIEF
DORDRECHT- Maandagmorgen 25 oktober kwam de melding binnen dat er werd ingebroken in een bedrijf aan de Voorstraat. Een man had een baksteen door de etalage gegooid en was er vandoor gegaan met een computer beeldscherm. Dankzij een goed signalement kon de man even later op de Lenghengang worden aangehouden. Ook het beeldscherm daar aangetroffen. De aangehouden man is 24 jaar oud en komt uit Dordrecht. Hij is in verzekering gesteld.

CONTROLE
DORDRECHT- Tijdens een snelheidscontrole met de zogenaamde laser patrol hebben politieagenten 21 bekeuringen uitgeschreven. Ze hielden de controle op maandag, 25 oktober 2004, op de Brouwersdijk, de Krispijnseweg, de Prinses Julianaweg en de Mariastraat. In totaal controleerden de agenten 400 voertuigen. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 69 km/uur.

DIEFSTAL PERSONENAUTO
DORDRECHT- Op maandagmiddag, 25 oktober 2004, is tussen 13.45 en 16.00 uur vanaf een parkeerplaats aan de Baanhoekweg een witte Ford Escort, kenteken VX-RZ-31 gestolen. In de auto lag een reinigingsapparaat met een waarde van ruim 3000 euro.

INBRAAK WONING
DORDRECHT- Op maandag, 25 oktober 2004, is ingebroken in een woning aan het Statenplein. Nadat een ruit van 2 bij 1 meter van de voordeur met een steen werd ingegooid kon men binnenkomen. Gestolen zijn onder meer een laptop computer, een DVD-speler, geld en een mobiele telefoon. Ook ontstond er schade door vallend glas aan de houten vloer. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in.

VERLICHTINGSCONTROLE
DORDRECHT- Tijdens een verlichtingscontrole hebben politieagenten 17 bekeuringen uitgeschreven aan fietsers die geen of defecte verlichting hadden. Ze hielden de controle op dinsdagmorgen, 26 oktober 2004, van 07.25 tot 07.45 uur, op de Transvaalstraat. In totaal werden ongeveer 60 fietsers gecontroleerd.