Stadsdeel Geuzenveld/Slotermeer Amsterdam


Sportbuurtwerk en Sportcentrum Eendracht Nieuwe Stijl gaan samenwerken

`Uiteindelijk is het de bedoeling om meer mensen aan het sporten te krijgen', zegt sportwethouder Anton Ederveen (CDA). `In stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer zijn we `in beweging' om een achterstand in te halen. In heel Nederland en in Amsterdam liggen de gemiddelden van sportende mensen hoger. We nemen daarvoor verschillende maatregelen. Een daarvan is dat Sportbuurtwerk en Sportcentrum Eendracht Nieuwe Stijl samen gaan werken'.

Het Sportbuurtwerk gaat zich meer toeleggen op het opleiden van sporttrainers en sportdocenten en op het geven van voorlichting over sport aan bepaalde doelgroepen. Ederveen: `Jongeren bijvoorbeeld, vind ik een belangrijke doelgroep. Je moet jongeren zo vroeg mogelijk uitleggen waarom sporten zo belangrijk is'.

Belang
Sporten is belangrijk om verschillende redenen. Allereerst geeft sporten plezier en ontspanning. Verder bevordert het de lichamelijke en geestelijke gezondheid en de contacten tussen mensen. Bovendien draagt het bij aan de leefbaarheid en de levendigheid van Stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer.

Eén sportloket
Uiteindelijk wil het stadsdeel toe naar één sportloket. Iedere inwoner van het stadsdeel kan daar terecht met zijn of haar vragen. 'Mijn dochter wil graag op voetbal. Welke vereniging is dichtbij en heeft een meisjesteam?' Of, 'waar is de goedkoopste fitnesstraining?'.

Ederveen: `We willen een divers pakket aan sportactiviteiten, dat toegankelijk is voor veel inwoners van ons stadsdeel'. Binnen ons stadsdeel zal Sportbuurtwerk daarom ook meer samenwerken met andere afdelingen en projecten die zich ook met sport bezighouden. Ik noem bijvoorbeeld het jongerenwerk en Sportcentrum De Eendracht Nieuwe Stijl (SENS)'.

SENS
Sportcentrum De Eendracht Nieuwe Stijl is een organisatiemodel voor sportparken waarbij de verenigingen ondersteund worden om hun positie binnen het stadsdeel te versterken.