Politie Drenthe

Politie Drenthe krijgt schouderklop van visitatiecommissie

Assen 26-10-2004 - In april 2004 is Politie Drenthe bezocht door een visitatiecommissie die haar bevindingen in een rapport heeft aangeboden. De visitatie is een collegiale toetsing door deskundigen van buiten de organisatie. Het doel van de visitatie is inzicht te verschaffen in de eigen prestaties. De visitatiecommissie is tot de conclusie gekomen dat het korps veel heeft geïnvesteerd in kwaliteitszorg en een flinke stap voorwaarts heeft gemaakt. Politie Drenthe is blij met deze schouderklop van de visitatiecommissie.

Verbeterdynamiek en managementkracht positief beoordeeld Eén keer in de vier jaar wordt elk politiekorps in Nederland doorgelicht door een visitatiecommissie bestaande uit onafhankelijke deskundigen Dit onderzoek is een belangrijke peilstok voor iedere politieorganisatie. De visitatiecommissie geeft een bestuurlijk oordeel over de verbeterdynamiek en de managementkracht van het korps. Het oordeel over de verbeterdynamiek van Politie Drenthe was positief. De verbeteringen na de audit van 1999 zijn indrukwekkend en er zijn veel positieve initiatieven en ontwikkelingen zichtbaar. Ten aanzien van de managementkracht is de commissie van mening dat deze onmiskenbaar in het korps aanwezig is.

Verder werken aan een veilig en leefbaar Drenthe De visitatiecommissie heeft een aantal aanbevelingen gedaan om de slagkracht van Politie Drenthe verder te verbeteren.
* Het korps zal zich nog meer dan voorheen moeten richten op de tevredenheid van burgers over het politieoptreden. Een visie gericht op het werken binnen de Drentsche samenleving gecombineerd met de themas dienstbaarheid en burgertevredenheid wordt aangeraden.

* De medewerkers moeten meer betrokken worden bij het beleid van de organisatie.

De korpsleiding zal deze aanbevelingen ter harte nemen. Gerichte maatregelen ter verbetering zullen worden opgenomen in het korpsbeleidsplan 2005. De ambitie is en blijft verder werken aan een veilig en leefbaar Drenthe samen met partners in veiligheid.

Tijdens het Regionaal College van 27 oktober a.s. een medewerker van het Kwaliteitsbureau Politie een toelichting geven op het kwaliteitsstelsel van de Nederlandse Politie en de resultaten van Politie Drenthe plaatsen in een landelijke kontekst.

Het visitatierapport is beschikbaar en wordt op verzoek toegezonden.

Jeannette van Adrichem verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe over bovenstaand persbericht. Telefoonnummer 0592-361228 of 06-30286135