Gemeente Eindhoven

Persbericht: 26 oktober 2004, no. 252

Verbetering fietspad Oude Bosschebaan en bewegwijzering als eerste op agenda & Inspraakprocedure voor nieuwe bestemmingsplannen geopend

Sportcomplex Eindhoven-Noord midden in maatschappij

De maatschappelijke functie van Nederlands meest compacte en veelzijdige sportcomplex staat buiten discussie. Eindhoven kan er trots op zijn een domein binnen haar grenzen te hebben met een landelijke reputatie. Op jaarbasis nemen ruim 1,2 miljoen mensen deel aan sport - of andere vrijetijdsactiviteiten op het sportcomplex, waarvan velen bij de 40 sportverenigingen.

Om aan de groeiende behoefte aan sport, recreatie, gezondheid, educatie en cultuur van Eindhovenaren te voldoen, stimuleert de leiding van Sportcomplex Eindhoven-Noord nieuwe initiatieven. Samen met diverse partijen wordt bekeken hoe nog beter aan te sluiten bij de wensen van de moderne samenleving. Daarnaast is het beleid van de gemeente Eindhoven erop gericht om de functie van sport, recreatie en ontmoeting blijvend te vestigen in woonwijken. Burgers kunnen hierdoor wonen, werken en recreëren binnen één gebied en zonder daarvoor lang onderweg te hoeven zijn.

Twee jaar geleden is de gemeenteraad akkoord gegaan met inrichtingsplannen van het sportcomplex. Deze hebben als doel op de bestaande ruimte meer diensten en (sport) activiteiten aan te bieden. Zodoende ontstaan voor verschillende gebruikersgroepen meer mogelijkheden in de meest uiteenlopende vorm.

Een voorbeeld hiervan is het onlangs geopende ontmoetingscentrum op de hoek van de Huizingalaan-Marathonloop, waar een bowlingcentrum, kinderspeelparadijs en kinderopvang zijn ondergebracht. Verdere plannen houden de realisatie in van een sporthal annex turnhal, een sporthotel voor groepen die meer dan een dag komen sporten, een schoolgebouw voor het ROC Eindhoven en vervanging van een aantal grasvelden door kunststof sportvelden.

In het kader van de uitbreidingsplannen hebben de leiding van Sportcomplex Eindhoven-Noord en de dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer/ Strategie opdracht gegeven voor een Milieu Effect Rapportage. Hierin worden de effecten van de activiteiten op het milieu en de omwonenden in de meest ruime zin van het woord onderzocht en adviezen volgens wettelijke richtlijnen opgesteld. Denk hierbij aan zaken als (her)gebruik van regenwater, snoeien en wieden van groen, beperking van geluidsoverlast, energiegebruik, werken met gevaarlijke stoffen en afvalverwerking.

Inspraakavonden
Omwonenden en leefbaarheidgroepen in Woensel-Noord kunnen hun stem doen gelden tijdens inspraakavonden waarvan de eerste onlangs is gehouden en de tweede volgt in januari 2005. Daarnaast adviseert een speciale werkgroep, bestaande uit vertegenwoordigers van politie, de sportraad, particuliere organisaties, gemeentelijke diensten en stadsdeelkantoor Woensel-Noord, het gebiedsmanagement over veiligheid, toegankelijkheid en bereikbaarheid. Onderwerpen als verkeer, parkeren, verlichting, bewegwijzering, routing, nieuwe initiatieven en bouwplannen komen o.a. aan de orde.

De eerste veiligheidsmaatregelen in de bestaande infrastructuur zijn de verbetering van de verlichting van het fietspad aan de Oude Bosschebaan en twee centrale parkeerterreinen, evenals het snoeien van een aantal groenvoorzieningen. Hierdoor komt er op het gehele complex beter zicht en verdwijnen plaatsen met gevoel van geslotenheid.

Nieuwe bewegwijzering, bestaande uit 12 verwijzingsborden en 3 grote informatieborden zullen de bereikbaarheid van de accommodaties op het Sportcomplex Eindhoven-Noord ondersteunen. Deze veiligheidsmaatregelen zullen in de loop van 2005 worden afgerond.

U kunt de ontwikkelingen op Sportcomplex Eindhoven-Noord op de voet volgen via de website www.sen.eindhoven.nl.

Elke persoonlijke bijdrage of suggestie waar burgers en organisaties hun voordeel mee kunnen doen op dit gebied, is van harte welkom. Bel naar Daniëlle van Bakel, tel (040) 238 88 05, of e-mail d.van.bakel@eindhoven.nl.

© 2004 Gemeente Eindhoven