Politie Amsterdam-Amstelland

Alcomobilist rijdt tegen muur

26-10-2004. Agenten zagen in de nacht van maandag op dinsdag een 48-jarige man met hoge snelheid over de Churchilllaan rijden. Hij reed zo hard dat de auto meerdere malen los van de grond kwam toen hij over een drempel reed. De rit eindigde toen de verdachte een garage in wilde en zijn auto tegen een muur reed.

De dienders rekenden hem in en lieten hem aan een politiebureau blazen. Hij bleek bijna vier maal de toegestane hoeveelheid alcohol te hebben gedronken. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en ook zijn auto kon hij achterlaten.

---
Kraakactie loopt uit de hand
26-10-2004. Maandagavond rond half zeven raakten krakers en omwonenden met elkaar slaags in de Pretoriusstraat. Kort nadat het pand gekraakt was, arriveerde de eigenaar met een paar vrienden. Al snel ontstond een vechtpartij. Agenten die beide partijen uit elkaar wilden houden moesten alle zeilen bijzetten om erger te voorkomen.

Toen de politie uit het zicht was, laaiden de gemoederen weer op. Hierop werd besloten het pand te ontruimen. Acht personen werden gearresteerd onder andere voor het bekogelen van politiemensen, huisvredebreuk en het verstoren van de openbare orde. De verdachten konden na verhoor naar huis.
Gewelddadige straatrover gearresteerd
26-10-2004. In de nacht van maandag op dinsdag rond vier uur arresteerde de politie op de Nieuwezijds Voorburgwal een 22-jarige man die kort daarvoor op de Weteringschans een straatroof had gepleegd. Het slachtoffer liep kort daarvoor na een avondje stappen naar de "museumbrug" op de Weteringschans waar haar fiets stond.

Toen zij de fiets van het slot haalde, sloeg de verdachte met zijn vuist in haar gezicht. Hierna trok hij zo hard aan haar handtas dat de hengsels braken, waarna hij met de tas wegrende in de richting van de P.C. Hoofdstraat. De man stapte in een stadsbus waar hij de roze handtas doorzocht.

De chauffeur vertrouwde dit niet en waarschuwde personeel van ondersteunende taken van het GVB. Die arresteerden de man op de Nieuwezijds Voorburgwal. Zij droegen de straatrover en de roze handtas over aan de politie.
Zij viel en liep mede hierdoor flinke verwondingen op.

De pijp was ruim 40 cm lang, had een diameter van circa 20 cm en was ongeveer 2 cm dik. Het slachtoffertje werd naar een ziekenhuis gebracht en maakt het naar omstandigheden goed. De politie van bureau Waddenweg is op zoek naar getuigen.

Heeft u iets gezien, bel dan met: 0900-8844.

---

Lastpakken aangepakt

26-10-2004. Maandagavond rond zes uur kwam een groep van acht jongens een belwinkel in Slotervaart binnen. Toen een van hen zijn zin niet kreeg, sloeg de vlam in de pan. De verkoopbalie werd vernield en de eigenaar bedreigd. Hierna maakte de groep zich uit de voeten.

Rond acht uur kwamen een paar jongens terug. De politie kon na een belletje van de eigenaar drie amokmakers pakken. De verdachte die de bedreigingen uitten zit nog vast. Het aandeel van de andere twee wordt onderzocht.