Ingezonden persbericht


ROC Baronie College kiest voor open source omgeving

Steeds meer onderwijsinstellingen ontdekken de voordelen van open source

Het ROC Baronie College heeft onlangs een overeenkomst getekend met The Mediator Group, leverancier van de Didactor Methode. De opdracht bestaat uit het ontwikkelen van een document management systeem, dat als component wordt aangeboden in de open source leeromgeving Didactor.

Didactor is ontwikkeld met behulp van de open source software MMbase en bestaat uit ruim 20 educatieve componenten, die gekoppeld kunnen worden op basis van leerdoel en leermethode. Het onderdeel dat het Baronie College laat ontwikkelen maakt metadateren van educatieve content volgens de nieuwe BVE-standaard mogelijk. Deze module is een uiterst nuttige toevoeging aan Didactor, omdat ROC's door het toepassen van de BVE-standaard content optimaal kunnen arrangeren, delen en hergebruiken.

In het onderwijs wordt ICT steeds intensiever gebruikt ter ondersteuning van het primaire leerproces. De inzet van een document management systeem binnen een elektronische leeromgeving speelt daarbij een belangrijke rol. Het ROC Baronie College is een groot voorstander van toepassing van open source software en heeft daarom, in navolging van enkele andere ROC's, voor The Mediator Group gekozen.

Na de eerste implementatie van Didactor ontwikkelt The Mediator Group nu samen met ROC Zeeland een competentiemanagement component, waarin de student zijn eigen leerpad kan samenstellen. Kennisnet is in dit traject subsidieverstrekker in het kader van de regeling innovatieve projecten. The Mediator Group heeft de afgelopen tijd verder contracten gesloten met de Open Universiteit, Stivoro en het Diabetes Fonds.


---

Contactinformatie:

The Mediator Group
Postbus 59295
1040 KG Amsterdam
Contactpersoon: G. Fambach
Telefoonnummer: 06-51353646
E-mail: guido@mediatorgroup.com

Websites:
www.mediatorgroup.com
www.didactor.nl