Ingezonden persbericht


Duitse beurs stelt financiële informatie in XBRL-formaat beschikbaar.

Nieuwegein, 25 oktober 2004. Beursgenoteerde bedrijven kunnen per direct hun kwartaal- en jaarcijfers rechtstreeks in het XBRL-formaat publiceren via de website van de Deutsche Börse Group. XBRL (eXtensible Business Reporting Language) is een open standaard waarmee financiële gegevens kunnen worden gepubliceerd, uitgewisseld, vergeleken en geïnterpreteerd. Een belangrijk voordeel is dat financiële kengetallen in het XBRL-formaat eenvoudig verder verwerkt kunnen worden. Hiertoe maakt men gebruik van de Tamino XML Server van Software AG. XBRL-publicatie maakt het ook eenvoudiger om aan de IFRS-richtlijnen te voldoen. Bij de start hebben vijf fondsen, waaronder Software AG, aangekondigd gebruik te gaan maken van de nieuwe XBRL-dienst van Deutsche Börse Group. De XBRL-rapportage is in het Engels en het Duits beschikbaar op http://xbrl.deutsche-boerse.com.

Gebruikers verwelkomen het XBRL-initiatief van de Duitse beurs. Via de XBRL-standaard kunnen investeerders, aandeelhouders, analisten en fondsmanagers eenvoudig en snel financiële kengetallen verwerken. De kosten gaan hierdoor aanmerkelijk omlaag, terwijl tegelijkertijd de verwerkingssnelheid en kwaliteit van gegevens omhoog gaan.

In het kader van dit project stelt Deutsche Börse Group de financiële informatie beschikbaar. Software AG heeft haar Tamino XML-server en XBRL-kennis ingebracht in het project. Naast Software AG en Deutsche Börse Group zijn de volgende partners betrokken in dit XBRL-initiatief: DGAP (Deutsche Gesellschaft für Ad-hoc-Publizität mbH), ISPI (Institut für Integrierte Publikations- und Informationssystemen), het Fraunhofer instituut en S&N netbanking solutions. De partners beheren de database en beantwoorden vragen via de XBRL-hotline. Het project is begeleid door Ernst&Young AG.

Over Deutsche Börse Group
Deutsche Börse Group organiseert de handel in aandelen en financiële zekerheden. De producten- en dienstenportfolio van Deutsche Börse Group beslaat het gehele handelstraject: vanaf de organisatie van de handel via de verwerking van opdrachten tot informatievoorziening en het ontwikkelen en beheren van elektronische handelssystemen. Deutsche Börse Group werkt internationaal samen met andere beurzen. Deutsche Börse Group heeft vestigingen in Duitsland, Luxemburg en Zwitserland. Bovendien is zij vertegenwoordigd in Londen, Parijs, Chicago, New York, Hong Kong en Dubai. Meer informatie op www.deutsche-boerse.com.

Over Software AG
Software AG realiseert een real-time inzicht in strategische bedrijfsinformatie door bestaande informatiesystemen en informatiebronnen te integreren. Bovendien moderniseert Software AG mainframe- en open- systemen. De oplossingenportfolio van Software AG is gebouwd rond productfamilies Adabas, Natural, EntireX en Tamino.
In totaal werken er 2.500 mensen bij Software AG die bedrijfskritische informatiesystemen van meer dan 3.000 klanten ondersteunen. Software AG heeft verkoopvestigingen in 59 landen. Het bedrijf heeft vier research & development-laboratoria in drie continenten. Software AG is vandaag de grootste Europese leverancier van systeemsoftware. Software AG is opgericht in 1969. Het hoofdkantoor is gevestigd in Darmstad, Duitsland. Software AG is genoteerd aan de Frankfurt Stock Exchange (TecDAX, ISIN DE 0003304002 / SOW). In 2003 boekte Software AG een omzet van 420 miljoen Euro. Meer informatie op www.softwareag.com.

Media Nederland:
Software AG Nederland BV
Eduard Smeets
Marketing Executive
Marconibaan 12
3439 MS Nieuwegein
Tel: + 31 30 750 3000
Fax: + 31 30 750 3099
eduard.smeets@softwareag.com
www.softwareag.nl