Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave dinsdag 26 oktober 2004

* VIJF JEUGDIGEN AANGEHOUDEN VOOR VERNIELING SCHOOL

ROTTERDAM - Maandagavond rond elf uur werden vijf jongens (10,11,11,11,12 jaar), afkomstig uit Rotterdam, op heterdaad aangehouden toen zij kort ervoor de ruiten van een school aan de Mozartlaan hadden vernield. De knapen werden verhoord en vervolgens heengezonden. Tegen hen werd proces-verbaal opgemaakt.


* MAN KOMT OM BIJ VERKEERSONGEVAL
ROTTERDAM - Maandagavond omstreeks half twaalf kwam bij een verkeersongeval op de Giessenbaan een 27-jarige man uit Rotterdam om het leven. Een 30-jarige automobilist uit Den Haag was op de andere weghelft terechtgekomen en vervolgens tegen de auto van het slachtoffer gereden. De 30-jarige Rotterdammer, die bekneld was geraakt, overleed ter plaatse aan zijn opgelopen verwondingen. De 30-jarige man werd aangehouden en voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau. Zijn rijbewijs en kentekenbewijzen werden direct ingevorderd. De Technische Ongevallen Dienst stelt een nader onderzoek naar het verkeersongeval in.


* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
POORTUGAAL - Politiepersoneel van het district Zuid ontmantelde maandagavond omstreeks half elf op een woonwagenterrein aan De Weide een hennepkwekerij. Politiemensen stelden op grond van de Opiumwet een onderzoek in en troffen in totaal 200 hennepplanten aan. De hennepplanten, alsmede de voor de groei benodigde apparatuur werden in beslag genomen en later vernietigd. Tegen de 36-jarige eigenaar werd proces verbaal opgemaakt.


* PREVENTIEF FOUILLEREN
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Feijenoord-Ridderster hield maandagmiddag in het door de burgemeester aangewezen veiligheidsrisicogebied Hillesluis een actie preventief fouilleren. Tussen twee en vier uur werden in totaal 173 personen op straat gefouilleerd en 43 auto's gecontroleerd. Er werd één knipmes in beslag genomen.


* STEEKPARTIJ; TWEE GEWONDEN
ROTTERDAM - Maandagmiddag omstreeks half drie vond aan de Oude Watering een steekpartij plaats. Een 37-jarige man uit Rotterdam had onenigheid gekregen met een 27-jarige man uit Rotterdam. Tijdens de woordenwisseling werden beide mannen gestoken en liepen zij respectievelijk borst- en gezichtsletsel op. Na behandeling in het ziekenhuis werden de twee verdachten aangehouden en voor nader verhoor ingesloten in het politiebureau. De recherche van het district Feijenoord-Ridderster stelt een onderzoek naar de nadere toedracht van de steekpartij in.

Middaguitgave maandag 25 oktober 2004

* VIJFENTWINTIG JONGEREN AANGEHOUDEN VOOR OPENLIJKE GEWELDPLEGING

ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Oost heeft donderdagavond rond elf uur op de Honingerdijk 25-jongeren aangehouden. Zij worden verdacht van het vernielen van twee trams op de Burgemeester Oudsingel.
De jongeren, die deel uitmaakten van een groep van 50 a 60 jongeren, wilden gebruik maken van een tram. Toen bleek dat deze vol was probeerden ze met geweld de tram in te komen. Hierbij werden vernielingen aangericht. Een tweede tram die ook passeerde moest het eveneens ontgelden.
De verdachten, die op aanwijzing van RET-personeel werden aangehouden, zijn vervolgens overgebracht naar het hoofdbureau van politie en aldaar verhoord. In overleg met het Openbaar Ministerie zijn alle verdachten in verzekering gesteld. Zaterdagmiddag zijn ze heengezonden. De politie van district Oost is op dit moment bezig met een vervolg onderzoek.
De aanhouding van de jongeren heeft bij diverse ouders tot onbegrip geleid. Om inzicht te krijgen in de gevolgde procedure worden alle betrokken ouders en verzorgers in de loop van de week uitgenodigd voor een nadere toelichting door de politie.

Ochtenduitgave maandag 25 oktober 2004