Ingezonden persbericht


LaCie introduceert 21-inch LCD-monitor met kristalheldere kleurweergave

Weergavekwaliteit en kleurengamma vergelijkbaar met CRT

Amsterdam, 26 oktober 2004 - LaCie introduceert een nieuwe LCD-monitor voor grafische professionals die optimale kleurkwaliteit eisen. De LaCie 321 Monitor maakt gebruik van SA-Superfine TFT-technologie, de meest geavanceerde LCD-schermtechnologie die op de markt is. De LaCie 321 Monitor kan zowel op een Windows-pc als op een Mac worden aangesloten. De beelden worden weergegeven zoals ze zijn bedoeld.

De LaCie 321 Monitor biedt een kleurengamma dat voorheen alleen werd weergegeven op CRT-monitoren. Dit gamma is ruim 72 procent van de videostandaard volgens de NTSC (National Television System Committee in Amerika). Daarnaast biedt de LaCie 321 10-bit gammacorrectie zodat grafische professionals de meest optimale gammacontrole hebben. Traditionele 8-bit gamma biedt namelijk slechts 256 toonopties, terwijl 10-bit dit aantal uitbreidt tot 1024. Dit verbetert de kleurgradatie en de afbeeldingsprecisie en -kwaliteit.

In vergelijking met andere TFT-schermen biedt deze monitor een superieure kleurhelderheid die vooral opvalt bij wit, zwart en rijke kleurgebieden. De hoogstaande kleurweergave in combinatie met een uitstekende contrastratio (500:1) en helderheid (250 cd/m2), en een brede kijkhoek (176 graden) bieden grafici perfecte weergaven.

De LaCie 321 Monitor biedt een grote diagonaal van 21,3-inch voor het bekijken van A3 of spreads van twee pagina's in een ratio van 1:1. De resolutie van 1600x1200 garandeert dat zelfs de kleinste details worden weergegeven. Hierdoor is de schermweergave exact hetzelfde als de prints. Gebruikers kunnen de LaCie 321 in hoogte instellen, kantelen en zwenken, alsook de voetinstelling aanpassen, zodat de monitor in elke werkomgeving is in te zetten. De kast van de LaCie-monitor zorgt ervoor dat externe lichtcondities en de omgeving geen invloed hebben op de afbeeldingskleuren. Daarmee is deze monitor bij uitstek geschikt voor de meest veeleisende kleurgerelateerde taken, zoals fotoretouchering en on-screen proofing.

Beschikbaarheid
De LaCie 321 Monitor is vanaf november 2004 wereldwijd beschikbaar (SKU 108368). In de Verenigde Staten wordt de monitor geleverd met drie jaar garantie en in Europa met drie jaar geavanceerde omruilgarantie. De optionele LaCie blue eye 2 color-kalibratiesoftware is ook beschikbaar bij LaCie (SKU 108456). De verkoopadviesprijs is 1.399 euro exclusief BTW. Meer informatie is te vinden op http://www.lacie.com/products/range.htm?id=10016.

Belangrijkste kenmerken
- Geavanceerde SA-Superfine TFT 21,3-inch monitor met een resolutie van 1600x1200 - Kleurweergave die gelijk is aan een CRT-scherm (72 procent cf. NTSC) - 10-bit gammacorrectie zorgt voor geleidelijke kleurovergangen - Grote kijkhoek van 176 graden
- Contrastratio van 500:1
- Helderheid van 250 cd/m2
- Zwenkvoet van 90 graden en kantelbaarheid van 30 graden - VGA- en DVI-aansluitingen
- Te gebruiken in combinatie met Macintosh- en Windows-platforms

Over LaCie
LaCie is de wereldwijd toonaangevende producent van randapparatuur voor gegevensopslag voor pc- en Macintosh-systemen. Het bedrijf levert via een gespecialiseerd dealernetwerk innovatieve oplossingen voor creatieve professionals die gebruikmaken van multimediatoepassingen (grafisch, audio, video, webdesign en digitale fotografie). De producten van LaCie onderscheiden zich door het originele design van ontwerpers als Philippe Starck, Design by F.A. Porsche en Neil Poulton. LaCie heeft vestigingen in de Verenigde Staten, Europa en Japan, en is genoteerd aan de Paris Nouveau Marché (code 5431). De producten van LaCie zijn in Nederland onder meer verkrijgbaar bij gespecialiseerde LaCie-dealers.