Universiteit van Utrecht

Persbericht van de Universiteit Utrecht

26 oktober 2004

Utrechtse Basketbar genomineerd voor architectuurprijs

De Basketbar van de Universiteit Utrecht is genomineerd voor de AM NAi Prijs 2004. Deze tweejaarlijkse prijs, voor het beste gebouw dat in de periode 2002-2004 is gerealiseerd door een jonge architect, wordt door het Nederlands Architecteninstituut (NAi) uitgereikt. Volgens de jury is het ontwerp van architectenbureau NL Architects Amsterdam een ingenieuze combinatie van een boekhandel, bar, skateplek en basketbalveld. Op 3 december 2004 wordt de winnaar van de AM NAi Prijs bekendgemaakt. De AVRO zendt vanaf zaterdag 30 oktober een documentaire-serie uit over onder meer de Basketbar.

AM NAi Prijs

De prijs is in 2002 door het Nederlands Architectuurinstituut (NAi) in het leven geroepen om het werk van jonge Nederlandse architecten, onder de veertig jaar, nationaal en internationaal onder de aandacht te brengen. Andere genomineerde projecten zijn: de Posbank in Rheden van Architectengroep/SeARCH, de Fast Ferry Terminal in Rotterdam door DAF architecten en het Ciboga Complex in Groningen door S333. De prijs bestaat uit een geldbedrag van 10.000 euro. De genomineerden ontvangen ieder een bedrag van 1.000 euro.

AVRO Kunsttribune

In een zesdelige serie zendt de AVRO portretten uit van de 4 genomineerden. De uitzendingen - vanaf 30 oktober- geven een beeld van de stand van zaken van de Nederlandse architectuur op dit moment. Voor meer informatie zie ook http://www.avrokunsttribune.nl.

Nadere informatie

Soleanie Martis, Perscommunicatie Universiteit Utrecht, telefoon (030) 2532411, e-mail s.martis@csc.uu.nl