Gemeente Abcoude


Begroting 2005, Algemene beschouwingen

Iets andere aanpak
De algmene beschouwingen

Donderdag 28 oktober 2004 staat het vaststellen van de begroting 2005 op de raadsagenda. Jaarlijks houden de politieke partijen die zijn vertegenwoordigd in de gemeenteraad in deze begrotingsvergadering een algemene beschouwing over de gemeente en het beleid dat de raadsfractie wil voeren. Een goed moment voor partijen om zich te profileren en hun standpunten over aan aantal zaken in samenhang met elkaar weer te geven.

Iets andere aanpak

Dit jaar is er voor gekozen vooraf een mediaversie van de algemene beschouwingen bekend te maken via de website en de VAR zodat iedereen van tevoren al een beeld heeft bij de ideeën die er in de raad leven. In de begrotingsvergadering zelf zullen de algemene beschouwingen niet meer worden voorgelezen, maar lichten de raadsfracties in de eerste termijn hun eigen standpunten toe en kondigen ze aan of ze van plan zijn moties of amendementen (wijzigingsvoorstellen) op de begroting in te dienen. Het college krijgt vervolgens de mogelijkheid te reageren op de standpunten vanuit de raad, waarbij met name aandacht gegeven zal worden aan de aangekondigde moties en amendementen. Vervolgens kunnen fracties in de tweede termijn op hoofdlijnen met elkaar in debat en worden eventuele moties en amendementen schriftelijk ingediend. Na dit debat krijgt het college nogmaals de gelegenheid om kort te reageren, waarna de besluitvorming plaatsvindt over de moties, amendementen en het raadsvoorstel zoals dat door het college aan de raad is toegezonden.

De algmene beschouwingen

Hier vindt u de Algemene beschouwingen die de politieke partijen op 28 oktober bij de eerste begrotingsbehandeling gaan uitspreken.

Acrobat PDF-bestand Algemene beshouwingen PvdA

Acrobat PDF-bestand Algemene beschouwingen VVD

Acrobat PDF-bestand Algemene beschouwingen CDA

Acrobat PDF-bestand Algemene beschouwingen SVAB

Acrobat PDF-bestand Algemene beschouwingen D66

---

26 oktober 2004

Burgerjaarverslag 2003

Connectcar

© 2004 Gemeente Abcoude. Disclaimer