Ingezonden persbericht


WatchGuard opent online security-informatiebron voor kwetsbaar middensegment

Security Awareness website maakt waardevolle security-informatie vrij toegankelijk voor middelgrote organisaties

26 oktober 2004 WatchGuard Technologies, Inc. (Nasdaq: WGRD) introduceert de WatchGuard Security Awareness website. Deze website biedt IT-Managers en bedrijfsleiders van middelgrote bedrijven achtergrondinformatie over netwerkbeveiliging. Het middensegment is volgens WatchGuard een risicogroep als het gaat om bedreigingen via het internet. Met de Security Awareness website wil WatchGuard bedrijven beter voorlichten over security.

De Security Awareness website bevat praktische tips voor betere beveiliging van de onderneming en handvaten voor het identificeren en analyseren van zwakke plekken in het systeem. Ook biedt de website ondersteuning bij het maken van een securitybeleid en -plan op maat. Documenten over uiteenlopende onderwerpen helpen IT-managers bij het in kaart brengen van hun specifieke securitybehoeften.

De Security Awareness website is onderdeel van WatchGuard s voortdurende inspanning om IT-beheerders en zakelijke gebruikers in het middensegment wereldwijd te informeren over netwerkbeveiliging. WatchGuard heeft daarvoor een groot aantal online informatiebronnen algemeen toegankelijk gemaakt op: http://www.watchguard.com/awareness.

Middelgrote organisaties in het bijzonder zijn volgens WatchGuard kwetsbaar voor bedreigingen via het internet. Zij hebben in de meeste gevallen geen full-time securityspecialist in dienst, waardoor vaak minder bekwame mensen het netwerk beheren. Ook beschouwen middelgrote organisaties zichzelf niet als doelwit van hackeraanvallen, aangezien ze denken dat deze met name gericht zijn op de grotere ondernemingen. Ze realiseren zich vaak niet dat hackeraanvallen tegenwoordig grotendeels geautomatiseerd zijn en dat robots voortdurend het web afzoeken naar onvoldoende beschermde netwerken. Dit maakt praktisch elk netwerk doelwit van hackers.

Security is voor middelgrote ondernemingen een belangrijk onderwerp geworden, zegt John Stuckey, vice president of marketing bij WatchGuard. Recent onderzoek van de Yankee Group heeft aangetoond dat 87% van de middelgrote organisaties in de afgelopen 12 maanden enige vorm van securityproblemen heeft gehad. Wij voorzien onze LiveSecurity Service-abonnees al jaren van kwetsbaarheidwaarschuwingen. Onze klanten waren hier zo enthousiast over dat we onze bronnen wereldwijd beschikbaar wilden maken voor een bredere groep organisaties. We hopen dat onze informatie op de Security Awareness website de last van IT-beheerders bij groeiende bedrijven met beperkte bronnen kan helpen verlichten.

(345 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over WatchGuard Technologies
WatchGuard is wereldwijd een toonaangevende leverancier van netwerkbeveiliging-oplossingen voor grote tot middelgrote bedrijven. Het bedrijf biedt geïntegreerde, robuuste beveiligingsproducten en -diensten die gemakkelijk toe te passen, te beheren en uit te breiden zijn. De Firebox X serie van uit te breiden, geïntegreerde beveiligingsapparatuur is ontworpen om volledig te kunnen worden geüpgrade als een organisatie groeit en om de beste combinatie te bieden van veiligheid, prestaties, een intuïtieve interface en kosteneffectiviteit. WatchGuard s Intelligent Layered Security architectuur beschermt effectief en efficiënt tegen bedreigingen en biedt de flexibiliteit om additionele beveiligingsfunctionaliteit en diensten van WatchGuard te integreren. Ieder WatchGuard product wordt geleverd met een initieel LiveSecurity Service abonnement, met vulnerability alerts, software updates, beveiliginginstructies van experts en superieure klantenservice waarmee klanten beveiligingszaken de baas kunnen blijven. Meer informatie over WatchGuard kunt u vinden op: www.watchguard.com.

WatchGuard, LiveSecurity and Firebox are either registered trademarks or trademarks of WatchGuard Technologies, Inc. or its subsidiaries in the United States and/or other countries. All other trademarks are the property of their respective owners.

LEWIS Global Public Relations

Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com

Contactpersonen:
Joost Galema Marco Weeber LEWIS PR voor WatchGuard WatchGuard Benelux +31 (0)40 235 46 00 +31 (0)70 426 22 25

joostg@lewispr.com marco.weeber@watchguard.com