Gemeente Delft Locaties dagopvang in Delft

De dagopvang voor verslaafden en daklozen komt niet in het Leger des heils-gebouw aan de Vlamingstraat 44 en het huidige activiteitencentrum aan de Koornmarkt 42. Wel mogelijk zijn het GGD-gebouw/ambulancepost aan de Zuidwal, het pand aan Surinamestraat 1, Nijverheidsstraat (opslagplaats) en de zuidwestelijke hoek van het Staalterrein (nieuwbouw). Omwonenden en belanghebbenden kunnen vanaf 9 november 2004 tot en met 14 december 2004 hun mening geven over deze locaties.

Na overleg met de commissie Werk, Zorg en Onderwijs heeft het college van B&W op 26 oktober besloten om met de locaties GGD/ambulancepost aan de Zuidwal, Surinamestraat 1, Nijverheidsstraat (gemeentelijke opslagplaats) het Staalterrein een tweede inspraakronde in te gaan. Koornmarkt 42 valt af omdat het pand niet verkrijgbaar is en Vlamingstraat 44 vervalt omdat er volgens de commissie Werk, Zorg en Onderwijs de woonfunctie in deze buurt overheerst. Het Staalterrein was al eerder in beeld, maar het college vond de locatie minder geschikt omdat bezoekers van de dagopvang vanuit de binnenstad een groot stuk door woonbuurten moeten lopen. De raadscommissie wil graag de mening van omwonenden weten en de uitkomsten van de veiligheidsscan afwachten alvorens het Staalterrein los te laten. Het college volgt dit advies. De inzetbaarheid van de gemeenteopslag aan de Nijverheidsstraat is nog niet helemaal zeker. De gemeente verwacht de komende maanden de onderhandeling met de eigenaar van het LPG-vulpunt af te ronden.

In de afweging tussen locaties wil het college de mening van omwonenden en andere belanghebbenden horen. Zij kunnen vanaf 9 november 2004 tot en met 14 december 2004 reageren op de locaties. Op 16 november is er vanaf 19.00 uur in het IHE-gebouw een informatieavond waar de gemeente toelichting geeft op de rol van de dagopvang in Delft, de locaties en het vervolgproces en bezoekers vragen kunnen stellen. Op 14 december volgt een inspraakavond op dezelfde tijd en locatie.

Van elke locatie wordt een veiligheidsscan gemaakt en de bouwkundige haalbaarheid onderzocht. Op basis hiervan en de resultaten van de eerste (Van Miereveltlaan/Beukenlaan en Gasthuisplaats 1-3/Koornmarkt 10) en tweede inspraakronde neemt het college naar verwachting in februari een beslissing.

Voor de redactie

Informatie bij: Sharon Buys, gemeente Delft, tel. 260 29 75.
-----------------------

---- --