Gemeente Ede

nummer 223 / Ede, 26 oktober 2004

Gemeentelijk huishoudboekje ligt dit jaar op koers

Het college van burgemeester en wethouders stelde vandaag de herfsrapportage 2004 vast. Het beeld hieruit is dat het gemeentelijk huishoudboekje op koers ligt ten opzichte van de begroting. De rapportage geeft een aantal voordelen aan. Hier tegenover staan wel enkele nadelen, die nog niet exact gekwantificeerd kunnen worden. Het betreft nadelen als Wet Werk en Bijstand en BTW-compensatiefonds.

Het college stelt vast dat de versterking van het budgetbeheer haar vruchten afwerpt. Beïnvloedbare overschrijdingen op budgetten behoren inmiddels tot uitzonderingen. De rapportage geeft dan ook vooral de resultaten aan van open-eind-regelingen, informatie over gelopen risicos en de uitkomsten van de expliciete sturing in de eigen bedrijfsvoering.
De rapportage is voor de gemeenteraad van belang in verband met de aanstaande begrotingsbehandeling. In de rapportage informeert het college de raad over de voortgang van de programmas in het jaar 2004. De rapportage is een vervolg op de in het voorjaar aangeboden Lenterapportage. Conclusie is dat voor het lopende jaar, buiten dat wat al in de begroting is opgenomen, geen verdere bijsturing noodzakelijk is.


---