Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


26 oktober 2004


Ongeval met twee gewonden


Bij een ongeval op de Uchelseweg zijn maandagochtend (25/10) vroeg twee gewonden gevallen. Een 22 jarige Apeldoorner raakte, vermoedelijk door te hard rijden, de macht over het stuur kwijt. Hij raakte hierbij met de buitenspiegel van zijn auto een 14 jarige jongen uit Apeldoorn, die op zijn fiets kranten rondbracht en zich op het trottoir bevond. Vervolgens botste hij tegen een geparkeerde auto. De auto van de 22 jarige kwam hierbij op een zijkant tot stilstand. De krantenjongen liep verwondingen op aan zijn hand.
De automobilist werd door een passant gestabiliseerd en moest door de brandweer uit zijn benarde positie bevrijd worden. Hij werd met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.


Politie zoekt getuigen van ongeval


Op maandagmiddag (25/10) vond rond 17.20 uur een ongeval plaats op de kruising Anklaarseweg / Vlijtseweg. Een 32 jarige automobiliste uit Apeldoorn reed over de Anklaarseweg richting Zwolseweg. Op de kruising sloeg ze rechtsaf en liet hierbij een 17 jarige bestuurster van snorfiets uit Apeldoorn niet voorgaan. De 17 jarige moest hard remmen om een aanrijding te voorkomen en kwam hierdoor ten val. Zie liep hierbij enkele verwondingen op aan gezicht, hand en knieën. De automobiliste had dit gevolg waarschijnlijk niet gemerkt en reed door. Een onbekend gebleven getuige is haar achterna gereden en heeft haar op de hoogte gebracht van het ongeval.
In verband met het onderzoek wil de politie graag ik contact komen met deze nog onbekende getuige die de automobiliste waarschuwde.
Deze en mogelijk nog andere getuigen van het ongeval worden verzocht te bellen met de politie in Apeldoorn via 0900 8844.


Portemonnees weggenomen


Tijdens de maandagmarkt werden diverse portemonnees weggenomen. Een 63 jarige inwoonster uit Apeldoorn, een 59 jarige inwoonster uit Oss en een 48 jarige Apeldoornse hebben aangifte gedaan. Weggenomen werden de portemonnees met daarin geld en diverse pasjes.


Fietsverlichting niet in orde


In het kader van de fietsverlichtingsactie gedurende de herfstmaanden werd maandag gecontroleerd op diverse locaties in Apeldoorn. Hierbij bleek dat de verlichting van 18 fietsers niet in orde was. De fietsers kregen een bekeuring van E 25,- .


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52



---- --