Gemeente Dordrecht


---

Start voorbereidende werkzaamheden Gezondheidspark

Vincent Brinkhof
Begin 2005 wil de gemeente starten met de voorbereidende werkzaamheden die nodig zijn voor de realisatie van het Gezondheidspark. De eerste werkzaamheden bestaan uit het aanpassen van de boomstructuur aan de Overkampweg en Karel Lotsyweg. De nieuwe boomstructuur behoudt dezelfde kwaliteit als de bestaande structuur.

Aanpassen boomstructuur
Met de komst van het Gezondheidspark krijgt de Karel Lotsyweg twee rotondes. Ook wordt deze weg gedeeltelijk ondertunneld. De Overkampweg verschuift in noordelijke richting. Hiervoor is het nodig de boomstructuur aan te passen. Er verdwijnen 32 platanen, zeven iepen, vijf essen en vijf populieren op de Karel Lotsyweg en de Overkampweg. Er komen 44 platanen op de Karel Lotsyweg en ongeveer 88 bomen van verschillende soorten op de Overkampweg voor in de plaats.

Overige voorbereidende werkzaamheden
Het verleggen van kabels en leidingen in het gebied start in het voorjaar. Vanaf juni 2005 staat het aanpassen van de wegen in het gebied op de planning. Omwonenden ontvangen een bewonersbrief met informatie over de planning en aard van de werkzaamheden.

Procedure
Na officiële publicatie in de Stem van Dordt ligt dit voorgenomen besluit zes weken ter inzage op het Stadskantoor.