Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


26 oktober 2004


Onderwerp: man onwel na horecabezoek.


De politie in de Achterhoek onderzoekt een incident, waarbij een 26-jarige verstandelijk beperkte man uit Doetinchem afgelopen zondag in een horecazaak in Wehl vermoedelijk een XTC-pilletje is gegeven. De man werd thuis onwel en is voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. Hij heeft dit inmiddels weer mogen verlaten. De politie zoekt hulp van mogelijke getuigen.


Zondagavond heeft het slachtoffer tijdens zijn verblijf in een horecazaak in Wehl kennelijk een pilletje gekregen waarvan hij later onwel werd. De man die in Doetinchem in een gezinsvervangend tehuis woont werd naar het ziekenhuis overgebracht, waar men zijn maag leegpompte. Inmiddels heeft hij het ziekenhuis weer verlaten.


De politie werd maandag door de moeder van het slachtoffer in kennis gesteld en is direct een onderzoek gestart. Hierbij kan worden aangegeven, dat de betreffende horecazaak goed bekend staat bij de politie en dat de eigenaar alle medewerking verleent aan het onderzoek.


Naast de eigen opsporingshandelingen is er desondanks behoefte aan meer informatie. De politie zoekt daarom contact met mensen die iets bijzonders kunnen melden over het incident of die mogelijk een XTC-pilletje is aangeboden.


Tipgevers kunnen contact opnemen met de politie Doetinchem (0900 - 8844) of met het meldpunt Meld Misdaad Anoniem 0800 - 7000.


Einde bericht


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52


---- --