Ministerie van Justitie

Persbericht

Justitie richt rekencentrum in bij DTO
26 oktober 2004

Op 26 oktober 2004 hebben het ministerie van Justitie en de Defensie Telematica Organisatie (DTO) een verklaring ondertekend, waarin staat dat Justitie een computervloer gaat huren bij DTO. Met deze intentieverklaring wordt een voorschot genomen op de ondertekening van een convenant tussen beide partijen. Tevens is het de start van de voorbereidingen voor het opleveren van een computervloer en de realisatie van de verbinding met het Justitiebrede Wide Area Network, JustitieNet2. Op termijn zal Justitie in totaal 1500m2 geconditioneerde computervloer van DTO afnemen.

Op 17 januari 2005 zal DTO de eerste vierkante meters opleveren. Justitie verwacht dat daarna nog acht weken nodig zijn om de computervloer volledig in te richten. Het streven is om medio maart 2005 volledig operationeel te zijn.

Enkele ICT-beheerorganisaties van Justitie (ICT-bedrijf Rechterlijke Oraganisatie, ICT-Services van DJI en de GBO) zijn al enige tijd op zoek naar uitbreiding van hun computervloer en hebben daarbij de krachten gebundeld. Nu gaan zij die gezamenlijk afnemen bij DTO. De vloer zal door de beheerorganisaties in eerste instantie worden gebruikt voor de eigen organisatie/sector. Vervolgens wordt ze omgevormd tot de computervloer van het Justitiële Shared Service Center ICT (SSC ICT). Het SSC ICT is een nog op te richten organisatieonderdeel binnen Justitie, waarin een aantal ICT-beheeractiviteiten worden geconcentreerd die nu nog decentraal worden uitgevoerd. Dit SSC ICT zal per 1 januari 2008 volledig operationeel zijn.