Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Cognos ReportNet" ondersteunt nieuwe enterprise-oplossing Symantec

Samenwerking tussen Cognos en Symantec biedt klanten bedrijfsbrede basis voor rapportage en query op het gebied van veiligheid

Nieuwegein, 26 oktober 2004 Cognos ReportNet", de webgebaseerde en bedrijfsbrede omgeving voor query en rapportage van Cognos, ondersteunt de vandaag geïntroduceerde Symantec Enterprise Security Manager (ESM) 6.1 met functionaliteit voor rapportage en query. Dat maakt Cognos (NASDAQ: COGN; TSX:CSN), marktleider in oplossingen voor Enterprise Business Intelligence (EBI) en Corporate Performance Management (CPM), bekend. Symantec Corp. (NASDAQ:SYMC) is wereldwijd marktleider in informatiebeveiliging.

Symantec ESM 6.1 is de eerste enterprise-oplossing met bedrijfsbrede rapportage. Het rapportagesysteem, ondersteund door Cognos ReportNet, biedt ongeëvenaarde toegang tot uitkomsten van beveiligingscontroles en komt tegemoet aan de informatiebehoefte van iedereen in de organisatie van het management tot de beveiligingsbeheerder. Organisaties kunnen ook allerlei ad-hoc rapporten creëren of geavanceerde rapporten maken met optionele software voor het ontwerpen van rapporten. Via een nieuwe webportal is het mogelijk rapporten automatisch te plannen en per e-mail te versturen. Symantec Enterprise Security Manager omvat meer dan 75 standaard rapporten die de status en ontwikkelingen rond compliance, specifieke overtredingen en configuratieveranderingen in host-systemen laten zien. Cognos ReportNet zal ook diverse andere enterprise-oplossingen van Symantec ondersteunen.

Cognos ReportNet is gebaseerd op 35 jaar expertise in rapportage en query en zorgt voor een revolutie in rapportage. Cognos ReportNet is volledig geïntegreerd in de Cognos Enterprise BI-oplossing, compleet met flexibele scorecards, dashboards, krachtige en geavanceerde OLAP-analyse, event management en data-integratie.

Symantec is heel blij om samen te werken met Cognos. Hierdoor zijn we in staat om bedrijfsbrede rapportage te integreren in onze beveiligingsoplossingen , zegt Rowan Trollope, Vice President, Security Management van Symantec. Zo verhogen we de waarde van Symantec ESM, terwijl we de total cost of ownership voor onze klanten verlagen.

ReportNet is door partners en gebruikers over de hele wereld geaccepteerd als de nieuwe standaard voor bedrijfsbrede rapportage , zegt Ted Jandl, Vice President Worldwide OEM Partners van Cognos. Met de integratie van Cognos ReportNet biedt Symantec zijn klanten geavanceerde, ad-hoc functionaliteit voor rapportage en data-analyse. Door beter om te gaan met waardevolle informatie over beveiliging en beheer kunnen ze betere beslissingen nemen. Cognos hoopt dat de OEM-relatie met Symantec een schoolvoorbeeld zal zijn hoe je daadwerkelijk toegevoegde waarde biedt aan de meest veeleisende 3.500 grootste bedrijven ter wereld.

Over Symantec

Symantec, wereldwijd marktleider in informatiebeveiliging, biedt consumenten, bedrijven en service providers een brede reeks software oplossingen, appliances en diensten voor de beveiliging en het beheer van hun IT-infrastructuur. Op de consumentenmarkt is Symantec vooral bekend van producten die onder de naam Norton worden aangeboden. Het hoofdkantoor is gevestigd in Cupertino, Californië en het bedrijf heeft vestigingen in meer dan 35 landen. Meer informatie op www.symantec.com.

Over Cognos

Cognos, marktleider in oplossingen voor Enterprise Business Intelligence (EBI) en Corporate Performance Management (CPM), levert software die bedrijven helpt hun resultaten te verbeteren door een effectieve besluitvorming op alle niveaus van de onderneming mogelijk te maken.

Met CPM zijn organisaties in staat hun prestaties te meten ten opzichte van hun bedrijfsstrategie, zodat ze maatregelen kunnen treffen om deze op alle niveaus van de bedrijfsvoering op elkaar af te stemmen. Cognos biedt een CPM-raamwerk dat mensen, informatie en beslissingsstructuren in de hele organisatie verbindt en de totale managementcyclus met geïntegreerde software voor planning, budgettering, rapportage, analyse en scorecarding ondersteunt.

Cognos, opgericht in 1969, bedient meer dan 22.000 klanten in meer dan 135 landen. Cognos' CPM-oplossingen en diensten voor bedrijven zijn ook verkrijgbaar via meer dan 3.000 partners en resellers wereldwijd. Voor meer informatie: www.cognos.nl.