Leger des Heils

Leger des Heils opent allereerste 2nd Life winkel


- Oktober 26, 2004 - 4:25 PM

De eerste 2nd Life winkel van het Leger des Heils heeft zijn deuren op vrijdag 22 oktober geopend in Woerden. Met de 2nd Life winkels gaat het Leger des Heils aan de hand van een nieuwe formule goede, bruikbare en betaalbare tweedehands kleding aanbieden, waarbij de centrale waarden onderscheidend en betrokken tot uiting komen. Wethouder W.G. Groeneweg (CDA) van de gemeente Woerden heeft de opening verricht.

Het Leger des Heils heeft door heel Nederland 75 tweedehands kledingwinkels. Uit onderzoek is echter gebleken dat de Nederlander dat veelal niet weet. Om meer bekendheid te geven aan het aanbod van goede kleding en het sociale aspect van de tweedehands kledingwinkels, komt het Leger des Heils met een nieuw concept: 2nd Life. De komende maanden worden vijf winkels geopend die als proeftuin gaan dienen en volgens de uitgangspunten van het nieuwe concept gaan draaien.

2nd Life staat voor onderscheidend en betrokken. Onderscheidend is de inrichting en kleurstelling ten opzichte van huidige winkels en concurrerende tweedehands winkels. Betrokken staat voor het sociale aspect. Naast het feit dat de kleding sociale prijzen heeft, worden personen die in een crisissituatie terecht zijn gekomen, vrijblijvend geholpen. Verder krijgen de winkels een koffiehoek waar de klant even rustig kan zitten en er mensen zijn die een luisterend oor bieden.

De winkel in Woerden is open van dinsdag t/m vrijdag van 10.30 16.30 uur en zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur. De locatie is: Molenstraat
1c.