Stadsdeel Geuzenveld/Slotermeer Amsterdam


Programma-Begroting 2005-2008 biedt veel perspectief voor stadsdeel: "Geuzenveld-Slotermeer gaat verder met vernieuwing"

Deze begroting toont eens te meer aan dat we volop in beweging zijn. De vernieuwing is in volle gang. Er is ongelooflijk veel gerealiseerd en er staat nog veel op stapel." Dit stelt stadsdeelvoorzitter Robin de Bood.

Het noemen van een aantal voorbeelden laat hij graag over aan zijn collega-portefeuillehouders. "Ik ben blij met de tienercentra in Geuzenveld (recent verbouwd) en in Slotermeer (waar een nieuwe komt). Ook ben ik content met diverse succesvolle projecten zoals Computerclubhuis, Geheugen van West en Dubbelklik. Als ik naar de toekomst kijk verwacht ik veel van Sportcentrum Nieuwe Stijl," zegt Anton Ederveen(CDA), portefeuillehouder Welzijn, Onderwijs en Sport.

In gang gezet
Zijn collega Piet Dikken (onder meer Stedelijke Vernieuwing) heeft ook een `dynamische' portefeuille. Liefst vijftien procent van de Amsterdamse woningbouw werd dit jaar in Geuzenveld-Slotermeer gerealiseerd. "En dat is pas het begin," st eltDikken.Volgendjaar gaan we ook flink aan de slag in Geuzenveld Zuid en Buurt 5."

Kwaliteit van groen
Stedelijke Vernieuwing is een belangrijke speerpunt van het stadsdeel, net als de kwaliteit van het groen. "We zijn niet alleen het groenste stadsdeel van Amsterdam, maar scoren ook hoog als het gaat om natuurwaarden. Dat willen we graag zo houden. Daarom blijven we investeren in goede groenvoorzieningen," meldt verantwoordelijk portefeuillehouder Tys de Ruijter(GroenLinks). Trots wijst hij op de plannen voor de Brettenzone, de laatste `Stadswildernis' van Amsterdam. "Volgend jaar worden die uitgevoerd. We hebben er dan een prachtig natuurgebied bij."

Schoon stadsdeel
Hij is ook een groot voorstander van een schoon stadsdeel. Vanuit een andere portefeuille (Stadsdeelwerken) heeft hij daar een scherp oog op. "We zijn druk bezig met herziening van de afvalinzameling en met aanpak van zwerfvuil. Dat is hard nodig. We worden steeds schoner, maar het kan nog beter."

Financieel op orde
Het stadsdeel heeft de zaken financieel op orde. "Daardoor kunnen we dat doen wat nodig is voor Geuzenveld-Slotermeer. Dat beeld wordt wellicht nog positiever als we geld krijgen voor GSB III en Fast Forward," aldus De Bood.
Wel wordt alvast voor 2006 een bedrag van EUR 900.000 bezuinigd op de interne organisatie. "We zullen nog efficiënter moeten gaan werken," stelt De Bood. De Begroting wordt volgende maand behandeld in de diverse commissies, waarna het één maand later op de agenda staat van de Stadsdeelraad.

Gerealiseerd
Deze Programma-Begroting is de laatste van het huidig Dagelijks Bestuur van Geuzenveld-Slotermeer. Voorjaar 2006 zit haar Bestuursperiode erop. Dat betekent dat bij de volgende begroting alleen nog `op de winkel moet worden gepast'. De Bood waagt zich alvast aan een korte terugblik. "We hebben er nu zo'n 2,5 jaar op zitten. Tijdens deze periode is meer dan tachtig procent van de Bestuursbegroting gerealiseerd. Daar ben ik heel tevreden mee."

Contact:
B. Jansen