Politie Hollands Midden

Katwijk - Enkel tussen fietsspaken veroorzaakt val Een bij haar opa achterop de fiets zittend meisje raakte op dinsdag 26 oktober rond 13.15 uur op het Westerbaanpad met haar enkeltje tussen de spaken van de fiets. De 69-jarige man uit Katwijk kwam daardoor met zijn kleindochter, leeftijd nog niet bekend, ten val. Beiden liepen letsel op aan het gezicht. Het meisje ook aan de enkel. Beide slachtoffers werden overgebracht naar het LUMC.

Ter Aar/Alphen a/d Rijn/ Leimuiden - Politie zoekt naar hennepkwekerijen De politie uit het district Rijn- en Veenstreek heeft dinsdagmorgen 26 oktober op vier verschillende plaatsen invallen gedaan op zoek naar hennepkwekerijen. Er werden drie arrestaties verricht. Op de Hoekse Aarkade in Ter Aar trof de politie een leeg bedrijfspand aan. Aan de hand van aangetroffen sporen stelde de poltitie wel vast dat er een hennepkwekerij geweest moest zijn. Aan de Westkanaalweg werd wel een in bedrijf zijnde kwekerij aangetroffen. De ongeveer 1.500 hennepplantjes zijn vernietigd. In Alphen aan den Rijn werd in een woning aan het Galjoen apparatuur voor het kweken van hennepplanten aangetroffen. De bewoners werden over dit aantreffen gehoord. In een schuur aan de Dennenlaan in Leimuiden werd een hennepknipperij aangetroffen. Twee vrouwen en een man waren daar de toppen van planten aan het knippen. De drie zijn aangehouden en voor het onderzoek overgebracht naar het politiebureau. De politie ging tot de invallen over na informatie dat er in de bewuste panden mogelijk hennepkwekerijen aanwezig zouden zijn. De politie zet haar onderzoek voort.

Zoeterwoude-dorp - Tasjesroof Een 94-jarige bewoonster van een bejaardentehuis aan de Bennebroekweg werd op dinsdag 26 oktober rond 11.50 uur beroofd van haar polstasje. De vrouw zat buiten op haar rollator van het mooie weer te genieten toen een jongen van ongeveer 15-jaar haar polstasje uit het mandje van de rollator pakte en er hard mee weg liep. In het tasje zat ondermeer het 65+ pasje en een portemonnee met inhoud. De politie stelt een nader onderzoek in.

Krimpen a/d Lek - Ongeval Een 34-jarige man uit Ouderkerk aan den IJssel stak op dinsdagmiddag 26 oktober rond 14.25 uur om nog onverklaarbare reden plotseling de C.G. Roosweg over op het moment dat daar een vrachtauto naderde. De bestuurder van de vrachtauto, een 57-jarige man uit Zevenhuizen kon de man daarop niet meer ontwijken en reed hem aan. Met ondermeer hoofdletsel is het slachtoffer overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. Het verkeer werd tot rond 16.30 uur omgeleid.

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326


Datum: 26 oktober 2004

(

---- --


Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326