Ingezonden persbericht


Voordelen PLM-oplossingen MatrixOne beschikbaar binnen Microsoft Office

Eindgebruikers kunnen PLM content beheren met Microsoft Office

Amsterdam, 26 oktober 2004 - MatrixOne, leverancier van Product Lifecycle Management-oplossingen (PLM), biedt integratie van zijn MatrixOne PLM-omgeving met Microsoft Office, wereldwijd de meest gebruikte office-suite. Hierdoor kunnen Microsoft-georiënteerde bedrijven snel en makkelijk gebruikmaken van MatrixOne PLM-oplossingen. Teams die werken aan productontwikkeling, kunnen voortaan in MatrixOne vastgelegde product-content creëren, ophalen, wijzigen en delen binnen bekende Microsoft-programma's als Microsoft Word, Excel, PowerPoint en Outlook. Gebruikers zijn door deze naadloze integratie in staat om MatrixOne PLM-functies te verweven in hun Microsoft-applicaties zonder afbreuk te doen aan de productiviteit.

"Ons doel is de implementatie van MatrixOne PLM zo eenvoudig mogelijk te maken", zegt John Gable, Vice-President Productmanagement van MatrixOne. "Bovendien willen we de PLM-workflows een afspiegeling laten zijn van de huidige manier van werken van gebruikers. Hierdoor kunnen zij makkelijk en zoals ze gewend zijn gebruikmaken van MatrixOne bij hun samenwerking met productmanagers, ontwerpers en partners. Geen enkele technologie is zo ingeworteld in het dagelijks leven van onze klanten als Microsoft Office. We bieden hen daarom een oplossing die van binnenuit naadloos aansluit op de Microsoft Office-tools. Hierdoor zullen zij sneller de voordelen en ROI van MatrixOne erkennen. Tegelijkertijd verlagen we de hoeveelheid benodigde training voor de eindgebruikers."

"PLM-processen die verdergaan dan de standaard ontwerp- en engineeringdomeinen, zijn afhankelijk van bestaande productiviteitstools en hun PLM-systeem", zegt Bruce Hudson, programmadirecteur Technology Research Services bij META Group. "De meerderheid van de eindgebruikers werkt graag met Microsoft-applicaties en verzet zich in het algemeen tegen welke verandering dan ook. PLM-oplossingen die rekening houden met Microsoft-applicaties, verhogen hun eigen overlevingskansen binnen organisaties."

Voordelen van PLM nu ook beschikbaar voor gebruikers van Microsoft Office De integratie van MatrixOne met Microsoft Office biedt gebruikers de volgende efficiency- en productiviteitsvoordelen.


* Directe toegang tot MatrixOne PLM via hun Microsoft Office-omgeving. Hierdoor kunnen gebruikers product-content beheren via een voor hen bekende desktoptool.
* Organisatiebreed gegevens delen en beveiligen. Eindgebruikers blijven gewoon op dezelfde manier werken.
* Enterprise Document Management. Product-content is eenvoudig te bewaren, op te zoeken en te verplaatsen in Projects, Workspaces, Libraries, Collections en andere objecttypen in Microsoft Office.
* Het op een veilige manier kunnen distribueren van product-content. Door het MatrixOne PLM-platform en de MatrixOne-applicaties te gebruiken voor de toegangscontrole, krijgen bepaalde eindgebruikers inzicht in product-content en mogen zij wijzigingen aanbrengen. Deze rechten geven alleen op het juiste moment in het ontwikkelproces toegang tot gedetailleerde informatie.
* Bedrijfsstandaarden promoten met document-templates. Organisaties krijgen via het MatrixOne PLM-platform toegang tot Microsoft Office templates én kunnen deze hierin bewaren. Hierdoor kunnen zij nieuwe content creëren op basis van bedrijfsstandaarden.
* Kennisoverdracht en hergebruik van kennis via attribute synchronization. Dit is mogelijk doordat individuen op diverse manieren file-attributen kunnen synchroniseren met de dataopslag in MatrixOne. Voorbeelden zijn kenmerken zoals titel, commentaar en onderwerp. Bovendien kunnen aanvullende attributes worden aangemaakt als dat nodig is.
* De mogelijkheid belangrijke PLM-beslissingen vast te leggen. Dit is mogelijk door e-mailuitwisselingen te bewaren als data die door MatrixOne wordt beheerd.

###

MatrixOne
MatrixOne, Inc. (Nasdaq: MONE) is marktleider op het gebied van collaborative Product Lifecycle Management-oplossingen (PLM). Het bedrijf biedt flexibele oplossingen die de kracht van wereldwijde value chains versterken en zo innovatie en snelle marktintroducties mogelijk maken. De klanten van MatrixOne zijn marktleiders op het gebied van luchtvaart en defensie, automotive, consumentengoederen, high-technology, natuurwetenschappen, productie- en procesindustrie. Voorbeelden zijn General Electric, Honda, Johnson Controls, Philips, Procter & Gamble, Siemens, Sony Ericsson en Toshiba. Het hoofdkantoor van MatrixOne (www.matrixone.com) staat in Westford (Massachusetts, VS). Het bedrijf heeft verder kantoren in Noord-Amerika, Europa en Azië.



Ingezonden persbericht