Gemeente Capelle a/d IJssel

Uit de collegevergadering van 26 oktober 2004

Op dinsdag 26 oktober 2004 heeft het college van burgemeester en wethouders onder andere de volgende besluiten genomen:

Vergunningaanvraag kerstparade
De Stichting Cultuur en Evenementen Capelle aan den IJssel vroeg een vergunning aan voor het houden van een kerstparade, die start vanaf de Merellaan, en een evenement op het Stadsplein. De parade en het evenement vinden plaats op vrijdag 17 december. Het duurt van 16.00 uur tot 21.00 uur. Het college gaat akkoord met de aanvraag.

Brief aan VNG betreffende fiscale faciliteiten voor eigenaren van gemeentelijke monumenten
De raad verzocht het college via de VNG bij de rijksoverheid aan te dringen op wijzigingen in het fiscaal systeem. Dit met als doel dat eigenaars van panden die op de gemeentelijke monumentenlijst staan en eigenaars van rijksmonumenten in aanmerking komen voor fiscale aftrek van onderhoudskosten. De conceptbrief is vastgesteld door het college.

Aanschaffen en verstrekken van monumentenschildjes Het college heeft het ontwerp voor de monumentenschildjes vastgesteld. Daarnaast heeft ze besloten 80 schildjes aan te schaffen en te verstrekken aan de eigenaren van de rijks- en gemeentelijke monumenten.
[Procedurevoorstel: lijst van mededelingen commissie Middelen en Buitenruimte.]

Afvalstoffenverordening
Dit voorjaar heeft het college een besluit genomen over de inzameling van afval door middel van minicontainers. Het aanpassen van bijlage b van de afvalstoffenverordening is hiervan een noodzakelijk gevolg. In bijlage b staan de locaties waar met huisvuilzakken en met minicontainers wordt ingezameld. Het college ging akkoord met de aanpassing.

Visie op integratie van allochtonen in Capelle aan den IJssel Het college heeft ingestemd met het verder vormgeven van de contourennota 'Visie op integratie van allochtonen in Capelle aan den IJssel'. Eerder werden de behoeften van allochtone burgers in opdracht van de gemeente onderzocht door prof. dr. Ruben Gowricharn van de Universiteit van Tilburg. Het college ziet inburgering als een eerste stap in het integratieproces. Twee uitgangspunten van de visie zijn: 1) integratiebeleid staat niet naast andere beleidsvelden, maar loopt en doorheen en 2) het betrekken van de doelgroepen en instellingen en ambtenaren van verschillende afdelingen bij de vormgeving van het beleid. Op basis van de visie worden de komende jaren op betrokken beleidsterreinen deelintegratieplannen opgesteld.
[Procedurevoorstel: agenda commissie Dienstverlening en gemeenteraad.]

Evaluatie Veilige School Voortgezet Onderwijs 2001-2004 In 2001 startte het project Veilige School voor het voortgezet onderwijs. Doelstellingen van het project waren het monitoren van de veiligheid op scholen en het invoeren van veiligheidsplannen ter bevordering van de sociale en fysieke veiligheid in en rond scholen. Medio 2004 is een herscan uitgevoerd en heeft een procesevaluatie met de werkgroep en een evaluatie van de afspraken uit het convenant plaatsgevonden. Geconcludeerd kan worden dat de afgesproken doelstellingen gehaald zijn. Het college heeft kennisgenomen van het evaluatierapport.
[Procedurevoorstel: lijst van mededelingen commissie Algemene- en Bestuurszaken.]