Provincie Noord-Holland

In kleine kernen straks weer alles te koop
Gedeputeerde Staten van Noord-Holland (GS) hebben het Uitvoeringsprogamma Noord-Holand Noord vastgesteld. HartWinkels wordt het eerste project waarmee GS aan de slag willen in de regio.

In het streekplan Noord-Holland Noord beschrijft de provincie wat er tot 2014 mag gebeuren met de ruimte in Noord-Holland Noord. Het streekplan kent ook een Uitvoeringsprogramma. Hierin zijn projecten opgenomen die de province direct na het vaststellen van het streekplan NHN in overleg met de regio's, wil uitvoeren.

Hart-Winkels
wordt het eerste project uit het Uitvoeringsprogramma waarvoor GS een Intentieovereenkomst voor een proefproject gaan ondertekenen, samen met Hart Retail (particuliere investeerders) en met de gemeenten Anna Paulowna, Harenkarspel, Heerhugowaard, Niedorp, Schermer, Obdam, Texel, Wervershoof, Westerkoggenland, Wieringermeer, Wognum en Zijpe. Hart-Winkels levert een bijdrage aan het in stand houden en versterken van het voorzieningenniveau in kleine kernen. Het gaat concreet om een innovatief plan voor een keten van Hart-winkels waarbij in elke winkel zowel publieke als private voorzieningen worden gecombineerd. Klanten kunnen in zon winkel terecht voor zowel post- en bankzaken, als drogisterij-artikelen, als voorzieningen zoals bibliotheken. Binnen de genoemde gemeenten worden voor het proefproject nog dit jaar 5 locaties geselecteerd in minimaal 3 gemeenten.

Uiteindelijk worden voor alle projecten in het Uitvoeringsprogramma soortgelijke intentieovereenkomsten voorbereid.

Vijf nieuwe projecten in het Uitvoeringsprogramma zijn: Westfrisiaweg
Noordboog
Herinrichting gebied Bergen-Egmond-Schoorl en
Castricum-Akersloot-Limmen/Zandzoom
Windenergiepark Wieringermeerdijk

Daarnaast bestaat het Uitvoeringsprogramma uit de lopende projecten : Wieringerrrandmeer
Uitwerking Kustvisie
Landschapsplan West-Friesland
Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord
Stimulering woningbouw Noord-Holland Noord
Stimuleringsprogramma Wonen, Welzijn en Zorg
ISV den Helder, en Kop en Munt

Nadere informatie: Ton Bossink, tel. 023 514 4410 Marcel van Kanten 26 oktober 2004