Dienstenbond CNV

Akkoord over aanvullingen SBK WKNL voor reorganisatie Kluwer 26-10-2004

De CNV Dienstenbond heeft op donderdag 21 oktober jongstleden met Kluwer een akkoord bereikt over de opvang van de sociale gevolgen van de komende reorganisatie. Naast het nog lopende Sociaal Beleidskader (SBK) WKNL hebben we een aantal aanvullende afspraken gemaakt. De CNV Dienstenbond legt dit akkoord over de aanvullingen op het SBK WKNL positief aan u voor.

De CNV Dienstenbond is tevreden dat het huidige SBK ook wordt toegepast op de nieuwe reorganisatie. Uitgangspunt van de gemaakte afspraken blijft het principe om werknemers van werk naar werk te begeleiden en daarover goede afspraken te maken. We hebben ervoor gekozen om aanvullende afspraken te maken op het nog lopende SBK WKNL omdat het bij de reorganisatie om een grote groep medewerkers gaat waardoor de kans op het intern vinden van werk beperkter zal zijn en omdat er wet- en regelgeving is gewijzigd.

Hoofdlijnen aanvullende afspraken
Op hoofdlijnen zijn de volgende aanvullende afspraken gemaakt:
* de mogelijkheid om zowel in- als extern naar een nieuwe arbeidsplaats bemiddeld te worden;

* bij inkrimping van werkgelegenheid wordt het principe last in , first out gehanteerd;

* er wordt dicht bij de werkplek een mobiliteitscentrum ingericht die de externe herplaatsing moet vergroten;
* een vertrekregeling voor medewerkers die zelf het dienstverband wensen te beëindigen

* plaatsmakersregeling voor medewerkers die niet direct door de reorganisatie worden getroffen, maar plaats willen maken voor een collega;

* een parttime regeling voor niet-boventallige medewerkers die op deze manier ruimte kunnen maken voor collegas die zouden moeten vertrekken. Deze medewerkers ontvangen gedurende een jaar een aanvulling voor de helft van de gereduceerde uren (minimaal 24 uur blijven werken);

* het ontslagverbod vanaf 55 jaar blijft gehandhaafd. Medewerkers van 57 jaar en ouder kunnen gebruik maken van de CAO-regeling rond het prepensioen/ VUT. Indien nieuwe regelgeving dit onmogelijk maakt moeten deze medewerkers in dienst blijven bij Kluwer en mocht dit echt niet mogelijk zijn dan geldt voor medewerkers van 57 jaar en ouder een aanvulling op de WW van 42 maanden. Vooralsnog gaan we ervan uit dat de regeling zoals vermeld in het SBK Wolters Kluwer Nederland kan worden toegepast.
* indien er tijdens de werkingsduur van de Aanvulling op het SBK WKNL wijzigingen in wet- en regelgeving optreden die het noodzakelijk maken dat partijen wederom overleggen, zal dit gebeuren.

Binnenkort zult u van Kluwer de volledige tekst van het akkoord ontvangen.

Hoe verder?
U wordt zo spoedig mogelijk door uw werkgever bericht over uw voorlopige boventalligheid. Nadat de OR een positief advies over het reorganisatietraject heeft afgegeven, ontvangt u definitief bericht over uw boventalligheid. Op onderdelen kunt u, in overleg met Kluwer, reeds gebruik maken van de Aanvullingen op het SBK WKNL. Voor al het overige dient u eerst formeel boventallig te zijn verklaard.

Ledenvergaderingen
De gezamenlijke vakorganisaties beleggen 2 bijeenkomsten om de aanvullingen op het SBK WKNL voor Kluwer toe te lichten. De bijeenkomsten worden gehouden op:

* dinsdag 9 november van 10.00 tot 11.00 uur in de kantine te Alphen a/d Rijn en op;


* donderdag 11 november van 10.00 tot 11.00 uur in de kantine te Deventer (Staverenstraat).

Mocht u naar aanleiding van het voorgaande vragen en/of opmerkingen hebben dan kunt u contact met mij opnemen (055)5772645 of j.warnaar@cnvdibo.nl