Universiteit Maastricht

UM wederom hoogste score in Keuzegids

In de Keuzegids Hoger Onderwijs 2004/2005 komt de Universiteit Maastricht, net als voorgaande jaren, als meest gewaardeerde universiteit uit de bus. Zowel studenten als deskundigen geven de UM het hoogste rapportcijfer; een 7,1. Net als vorig jaar eindigen de universiteiten van Eindhoven en Twente op respectievelijk de tweede en de derde plaats. Dit blijkt uit een voorpublicatie die NRC Handelsblad op 9 oktober publiceerde. De Keuzegids Hoger Onderwijs 2004/2005 verschijnt op 25 oktober.

De UM ziet in deze uitkomst een bevestiging van de kwaliteit van haar onderwijs. Niet alleen de Maastrichtse studenten zijn te spreken over o.a. het aangeboden onderwijs, de studeerbaarheid van de materie, de aangeboden faciliteiten en de voorbereiding die het Maastrichtse onderwijs biedt voor de verdere loopbaan. Ook de onafhankelijke visitaties van VSNU/Quanu, waarop het deskundigenoordeel is gebaseerd, onderschrijven dit.

Evenals vorig jaar blijkt dat kleinschalige studies in het algemeen meer waardering oogsten. Dat is geen verrassende uitkomst voor de UM, die al vanaf haar oprichting een onderwijssysteem hanteert dat onder meer op kleinschaligheid is gebaseerd.

Nadere berichtgeving over de beoordeelde opleidingen volgt na het verschijnen van de Keuzegids.

Bericht gepubliceerd op: 14-10-2004


* | © 2004 Universiteit Maastricht | colofon en disclaimer | laatst gewijzigd: 26-10-2004 |