Verzamelde persberichten dinsdag

's-Hertogenbosch 26-10-2004

MAN AANGEHOUDEN MET GESTOLEN AUTO

's-Hertogenbosch - Maandagmiddag is een 30-jarige man uit 's-Hertogenbosch aangehouden. De man, die met een auto over de Veemarktweg in 's-Hertogenbosch reed, werd op die weg gecontroleerd. Bij die controle bleek, dat de auto waarin de man reed gestolen bleek te zijn. De man is aangehouden, in verzekering gesteld en voor verder onderzoek ingesloten.

MANNEN AANGEHOUDEN BIJ RUZIE

's-Hertogenbosch - Maandagmiddag werd een vechtpartij gemeld op de Havenstraat in 's-Hertogenbosch. Ter plaatse bleken twee mannen elkaar met trottoirtegels en een messen te lijf te zijn gegaan. De twee mannen, 28 jaar uit 's-Hertogenbosch en 43 jaar uit Boxtel, zijn aangehouden. De man uit Boxtel moest in het ziekenhuis aan een steekwond worden behandeld. Het tweetal is in verzekering gesteld en voor verder onderzoek ingesloten. De reden van de ruzie tussen de twee mannen is nog niet bekend.

DRUGSDEALERS AANGEHOUDEN

's-Hertogenbosch - Maandagmiddag zijn twee mannen, 25 jaar uit Zaltbommel en 40 jaar uit Veghel, aangehouden. De twee werden op de Oranje Nassaulaan in 's-Hertogenbosch betrapt toen ze drugs aan het dealen waren. De twee werden aangehouden en 8 verpakkingen drugs, vermoedelijk cocaïne werden in beslag genomen. Tegen het tweetal is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor zijn ze later heengezonden.

AUTOGORDELCONTROLE

's-Hertogenbosch - Maandagavond is een gordelcontrole gehouden op de Veemarktweg in 's-Hertogenbosch. Totaal werden 425 auto's gecontroleerd, waarbij 47 personen werden bekeurd omdat ze geen autogordel om hadden.

ALCOHOL- EN SNELHEIDSCONTROLE

's-Hertogenbosch - Maandagavond zijn rond het complex van de Brabanthallen, op de Hambakenweg, Oude Vlijmenseweg en Zandzuigerstraat in 's-Hertogenbosch alcoholcontroles gehouden. In de Brabanthallen werd de horecavakbeurs gehouden. Totaal werden er 310 blaastesten uitgevoerd. Geen van de bestuurders bleek te veel gedronken te hebben. Wel werden bij een snelheidscontrole op de Hambakenweg drie automobilisten omdat ze te hard reden. Ter plaatse mag 50 km/u gereden worden. Van de drie, een 21 en een 30-jarige man uit 's-Hertogenbosch en een 33 jarige man uit Hedel, werd het rijbewijs ingevorderd, omdat ze meer dan 50 km te hard reden. Ze reden respectievelijk 104, 107 en 115 km/u. Een Poolse automobilist kreeg direct een boete van 205,- omdat hij 34 km te hard reed.

VROUW MET DRUGS AANGEHOUDEN

's-Hertogenbosch - Dinsdagmorgen is een 72-jarige vrouw uit Eindhoven aangehouden. De vrouw meldde zich dinsdagmorgen bij het huis van bewaring aan de Sint Jorisstraat in 's-Hertogenbosch om een familielid te bezoeken. Bij controle bleek de vrouw een wikkel met drugs bij zich te hebben. De vrouw is aangehouden en tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

WINKELDIEF AANGEHOUDEN

's-Hertogenbosch - Dinsdagmiddag is een 32-jarige man uit Helmond aangehouden. De man werd in een winkel aan de Pensmarkt in 's-Hertogenbosch betrapt toen hij een tas wegnam. De man werd door medewerkers van het beveiligingsbedrijf aangehouden en overgedragen aan de politie. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

POLITIE VRAAGT AANDACHT VOOR FIETSDIEFSTALLEN

Schijndel - De politie Schijndel vraag de aandacht voor fietsdiefstallen. Gebleken is dat de laatste tijd steeds meer fietsen worden gestolen vanuit het centrum van Schijndel, met name tijdens de uitgaansavonden. Vaak kunnen de eigenaren van fietsen zelf ook voorkomen dat hun fiets wordt gestolen. Dure fietsen blijken vaak wel afgesloten te zijn, maar alleen met het ringslot. Het is dan nog steeds mogelijk om de fiets op te pakken en weg te nemen. Veel moderne sloten hebben inmiddels de mogelijkheid om een veiligheidskabel aan het slot toe te voegen. Met zo'n kabel is het mogelijk om de fiets te verankeren aan een vast voorwerp, zoals de fietsenstalling. Op die manier kunnen fietsdiefstallen worden voorkomen. Mocht desondanks toch de fiets gestolen worden is een goede registratie van de gegevens belangrijk. Op de politiebureaus en loketten zijn hiervoor registratiekaarten verkrijgbaar.

POLITIE ONDERSCHEPT VUURWERK

Helvoirt - Maandagavond werd door een surveillance van het politieteam Vught op de N65 onder Helvoirt een bestelauto gecontroleerd. Bij de controle bleek dat in de auto een grote hoeveelheid vuurwerk werd vervoerd. In totaal troffen de politiemensen 50 Chinese rollen vuurwerk aan met een gewicht van enkele honderden kilo's. De twee mannen die in de auto zaten, 30 en 34 jaar en afkomstig uit Almere, zijn aangehouden. Ze zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld en ingesloten. Vermoedelijk heeft het tweetal het vuurwerk in het buitenland aangeschaft.

MEISJE GEWOND BIJ ONGEVAL

Boxtel - Maandagavond vond op de Volder in Boxtel een eenzijdig ongeval plaats. Een 16-jarig meisje uit Boxtel reed met haar bromfiets over de Volder. Waarschijnlijk is ze door gevallen blad met haar bromfiets onderuit gegaan. Het meisje is met onbekend letsel overgebracht naar een ziekenhuis in 's-Hertogenbosch. Een 16-jarig meisje uit Boxtel, dat achterop zat, bleef ongedeerd.

GLAASJE OP

Boxtel - In de nacht van maandag op dinsdag even na 02.00 uur is op de van Merheimstraat in Boxtel een 51-jarige man uit boxtel bekeurd. De man reed met een auto terwijl hij te veel gedronken had. Naast de bekeuring kreeg hij ook een rijverbod van 4 uur.

MAN ZWAAR GEWOND BIJ ONGEVAL

Schijndel - Dinsdagmorgen is een 89-jarige man uit Schijndel zwaar gewond geraakt bij een ongeval. De man reed met zijn invalidenvoertuig over de Heiweg in Schijndel. Bij de kruising met de Rooiseweg en de Vliegveldweg wilde hij rechtdoor over de Vliegveldweg verder. Bij het oversteken zag hij een over de Rooiseweg rijden vrachtauto, bestuurd door een 33-jarige man uit Sint Oedenrode waarschijnlijk niet naderen. Op de kruising ontstond een aanrijding tussen de twee voertuigen. De Man uit Schijndel is in zorgwekkende toestand overgebracht naar een ziekenhuis in 's-Hertogenbosch.

TWEE FIETSERS AANGETROFFEN OP A50

Veghel - In de nacht van maandag op dinsdag rond 01.20 uur trof een surveillance van de politie op de A50 onder Veghel twee fietsers aan. Het tweetal, 17 jaar uit Veghel en 15-jaar uit Heeswijk Dinther kwamen vanuit de richting Sint Oedenrode. Ze werden hiervoor bekeurd. De oudste van de twee bleek ook nog te veel te hebben gedronken om met een fiets te mogen rijden. Ook hiervoor werd hij bekeurd. Naast deze bekeuring kreeg hij ook een rijverbod van 2 uur.

SNELHEIDSCONTROLE

Erp - Dinsdagmorgen is op de Boerdonkseweg in Erp een snelheidscontrole gehouden. Op deze weg waar 50 km/u gereden mag worden, werden 5 bestuurders bekeurd. De hoogst gemeten snelheid was 92 km/u.

-----
Veghel - Dinsdagmorgen zijn op de Udenseweg in Veghel 12 bestuurders bekeurd omdat ze te hard reden. Ter plaatse is 50 km/u toegestaan. De hoogst gemeten snelheid was 88 km/u.

VERKEERSCONTROLES

Geffen/Haren (NB) De politie heeft gistermiddag bij verkeerscontroles op de Groenstraat in Geffen 19 automobilisten bekeurd omdat zij geen gordel droegen. Op de Dorpenweg in Haren ontvingen vijf automobilisten een bekeuring vanwege het niet dragen van de gordel.
-----
Nistelrode/Heesch Tijdens verkeerscontroles op de Udenseweg in Nistelrode en de Bleekeseweg in Heesch heeft de politie vijf bestuurders bekeurd omdat ze het bord verboden in te rijden negeerden.

BEDRIJFSINBRAAK

Holthees In de nacht van maandag op dinsdag is bij een bedrijf aan de Loonseweg ingebroken door twee verdachten, die wisten te ontkomen. Zij wisten zich toegang tot het pand te verschaffen door het rubber van het raam van de toegangsdeur los te snijden en de ruit uit de sponning te nemen. Tevens werd een vluchtraam opengemaakt. Het is onduidelijk wat de buit is. De politie onderzoekt de zaak.

WINKELDIEF AANGEHOUDEN

Cuijk - Dinsdagmorgen is een 67-jarige man uit Cuijk aangehouden. De man werd in een winkel aan de Smidstraat in Cuijk betrapt toen hij een stuk kaas wegnam. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor is hij heengezonden.