Drenthe College


samen werken aan de toekomst
Canadese wijn
Glas wijn
Proefdoos wijn

Basiswijncursus Drenthe College

Praten over wijn? Wijn proeven? Heerlijk, zo voor de feestdagen!

De Horeca-afdeling van het Drenthe College verzorgt in het najaar aan twee locaties te Assen en Meppel, een basiscursus Wijnkennis. Deze basiscursus wordt in vier avonden gegeven. Ton Nederhof, een bekende vinoloog van de wijnacademie, zal deze opleiding verzorgen. Het doel is de cursist inzicht te geven in:

* de geschiedenis,

* de verschillende wijnlanden,

* de bereiding,

* de diverse soorten,

* wijnproeven,

* de behandeling van wijn

* de inkoop van wijn.

Elke avond zal er een wijnproeverij worden gehouden. Daarnaast zal Ton Nederhof het combineren van spijzen en wijn bespreken. Deze cursus is geschikt voor een ieder die geïnteresseerd is in wijn. Dit kunnen enerzijds mensen zijn die werkzaam zijn in de Horeca of anderzijds vanuit een Bourgondische, hobbyistische houding geïnteresseerd zijn. Het Drenthe College is rijk aan de laatst genoemde groep. Ze zijn van harte welkom.

Bij voldoende deelname wordt de cursus gegeven in het kenniscentrum Cicero Anne de Vriesstraat 70 te Assen en op de locatie van het Drenthe College aan de Werkhorst 30 te Meppel. Het gaat om vier avonden van 2½ uur van 19.00 tot 21.30 uur. De prijs, inclusief materiaal, is 135.--

De cursus vindt te Meppel plaats op dinsdag 26 oktober, 2 november 9 november en 16 november en te Assen op woensdagavond 27 oktober, 3 november, 10 november en 17 november. De deelnemers ontvangen een bewijs van deelname van het Drenthe College met een beschrijving van het gevolgde programma. Voor Informatie en opgave voor de cursus kan men zich in verbinding stellen met het; secretariaat Bedrijfsopleidingen en cursussen Drenthe College, mevr. Harma Brouwer, telefoon (0592) 304 304.