3 e persbericht van dinsdag 26 oktober 2004

Eindhoven 26-10-2004 - Berichten uit de regio

Son: Inbraak opgelost

De politie van Best-Oirschot-Son heeft een inbraak in een bedrijf op het bedrijventerrein Ekkersrijt opgelost. De inbraak was in de nacht van 2 op 3 juli van dit jaar. Bij de inbraak werd een computer met flatscreen gestolen. De verdachte, een 36-jarige man uit St. Oedenrode, kon na een dna-onderzoek opgespoord worden. De verdachte, die voor een andere zaak gedetineerd zit, is gehoord.

Nuenen: Drijver zwaargewond bij jachtongeval

Bij een jachtongeval in een bosperceel bij de Papenvoortse Heide is een 67jarige man uit Noordeloos gewond geraakt. De man werd in de buik geschoten. Het slachtoffer was een van de vier drijvers die het wild in de richting van negen jagers dreven. Hij verliet de linie en kwam in de baan van een schot dat een van de jagers, een 58-jarige man uit Noordeloos, loste op een konijn. De jager verwachtte daar geen drijver. De traumahelikopter is ter plaatse geweest en de arts van die heli heeft de eerste hulp verleend. Daarna is het slachtoffer met een ambulance naar het St. Annaziekenhuis in Geldrop vervoerd. De toestand van het slachtoffer is stabiel. De jager is aangehouden. Na verhoor kon hij naar huis. Het ongeval gebeurde dinsdag tussen 17.15 en 17.30 uur.

Mierlo: Verdachte diefstal aangehouden

Dinsdagmorgen is in zijn woning in Eindhoven een 25-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van de diefstal van een tuinset, vier stoelen en een tafel, uit een tuin van een woning aan Nieuwhuis. Het set werd in de nacht van 10 op 11 augustus van dit jaar gestolen. Na een onderzoek kon de verdachte aangehouden worden. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

Valkenswaard: Man verdacht van fietsendiefstallen

Op de Maastrichterweg is dinsdag om 13.50 uur een 20-jarige man uit Valkenswaard aangehouden. De man wordt verdacht van enkele fietsdiefstallen. Hij was enkele malen gezien toen hij een fiets in zijn auto laadde. Dinsdagmiddag zagen politiemensen hem in de auto rijden en wilden hem laten stoppen. De man probeerde weg te komen en reed tegen een politieauto. Daarna vluchtte de bestuurder, de 20-jarige verdachte, en een andere man die in de auto zat. Beiden konden even later aangehouden worden. De inzittende kon na verhoor naar huis. De bestuurder is ingesloten. Zijn auto bleek niet verzekerd te zijn, de auto was niet APK-gekeurd en de man had geen rijbewijs. De auto is in beslaggenomen.

Valkenswaard / Waalre: Zakkenrollerij

* Dinsdag tussen 13.30 en 14.15 uur is een 76-jarige Valkenswaardse vrouw van haar portemonnee bestolen. Dat gebeurde in een winkel aan de Eindhovenseweg in Valkenswaard. De portemonnee met ruim 185 is tijdens het winkelen uit haar tas gepakt.
* In een winkel aan Den Hof in Waalre raakte dinsdag rond 15.00 uur een 72-jarige Waalrese vrouw haar portemonnee met pasjes en 25,- kwijt. Ook deze beurs werd uit de tas gestolen.

Waalre: Gordelcontrole

Bij een autogordelcontrole op de Kerkhoflaan zijn dinsdag tussen 13.00 en 14.45 uur veertien personen bekeurd omdat ze de gordel niet droegen. Twee bromfietsers werden bekeurd omdat de een geen helm droeg en de ander 54 km/u. reed.