SP Tilburg


Tilburg, 26 oktober 2004

Stop verder beknibbelen op deeltaxi en scootmobiels

De SP fractie wil aanstaande maandag in het vragenuurtje van wethouder Aarts horen hoe zij het kan rijmen dat de gemeente een miljoen euro overhoudt op het budget voor scootmobiels en deeltaxi en er tegelijkertijd nog altijd geprobeerd wordt op deze voorzieningen te bezuinigen. Gehandicapten worden de kast op gejaagd voor niets. SP'er Bart van de Camp wil van de wethouder toegezegd krijgen dat dit beleid afgelopen is.

Eerder dit jaar protesteerden scootmobielers massaal tegen de voorgestelde bezuinigingen op hun mobiliteit en nu blijkt dat dat niet alleen terecht maar ook nog eens betaalbaar was. Er is geen sprake van dat de gemeente geld te kort komt voor deze voorziening.

Maar nog altijd probeert de gemeente deze mensen verder te beperken. Mensen met een scootmobiel voor buiten en een rolstoel voor binnenshuis moeten één van beide inleveren. Terwijl het twee onvergelijkbare voorzieningen betreft: een scootmobiel is niet geschikt om binnen mee te rijden en met een huis-tuin-en-keuken rolstoel kunnen buiten geen behoorlijke afstanden worden afgelegd.

Ook raken sommigen hun vergoeding voor de deeltaxi kwijt omdat ze naast hun WAO of AOW een klein pensioentje hebben en net een tientje boven het normbedrag uitkomen. Nu blijkt dat er geld over blijft op deze voorzieningen zijn deze bezuinigingsmaatregelen volgens de SP immoreel en moeten dan ook onmiddellijk gestopt worden.

www.tilburg.sp.nl


---- --