Ingezonden persbericht

Gratis Workshop Mobile Marketing door Syntens & Flying Bytes

De ontdekking van de mobiele telefoon als marketing instrument

'S-GRAVENHAGE, 20041005 -- Op 26 oktober a.s. organiseren Syntens en Flying Bytes een gratis workshop voor ondernemers met als onderwerp Mobile Marketing en M-Commerce in de praktijk.


Een mobiele telefoon is als een portemonnee: de eigenaar gaat niet van huis zonder. Praktisch alle Nederlanders zijn anno 2004 in het bezit van een mobiele telefoon. Alle mobiele telefoons zijn geschikt om SMS berichten te ontvangen. Potentiële klanten worden voor bedrijven bereikbaar: 'anytime, anyplace, anywhere'. Dit maakt de mobiele telefoon tot een interessant marketing instrument.

Maar hoe zou je als bedrijf dit instrument kunnen gebruiken? Stelt uw doelgroep uw mobiele (SMS) boodschap wel op prijs? Hoe hoog is de respons, wat levert het op? Hoe kan een mobiele component worden geïntegreerd in bestaande marketing programma's? Waar liggen de valkuilen? Wat mag in Nederland wel en wat mag niet? Welke techniek is benodigd en wie heeft deze in huis? En, zeker niet onbelangrijk: Wat zijn de kosten? Aan de hand van een serie praktijkvoorbeelden zullen de antwoorden op (o.m.) bovengenoemde vragen door Flying Bytes, specialist in mobiele datadiensten, worden gepresenteerd. Deelnemers worden uitgenodigd zelf een mobiele campagne te bedenken, 1 case zal tijdens de workshop gezamenlijk worden uitgewerkt.

Naast de mobiele marketingcampagnes via SMS zal een compleet beeld worden geschetst van innovatieve mobiele diensten als: location based services (LBS), interactieve java-applicaties, multi media messaging (MMS), WAP en i-Mode.

Datum 26 oktober 2004
tijd 16.00 - 19.30
Plaats Laan van Ypenburg 90
2497 GB Den Haag

Deelnemers kunnen zich direct inschrijven via www.flyingbytes.nl of via www.syntens.nl. De workshop zal worden gegeven in Den Haag ten kantore van Syntens. Wacht niet te lang met inschrijven want er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Flying Bytes
Flying Bytes is gespecialiseerd in mobiele datadiensten voor de zakelijke markt. Flying Bytes helpt bedrijven kosten te besparen en extra opbrengsten te genereren door gebruik te maken van mobiele datadiensten in hun communicatie met klanten (w.o. SMS, MMS, WAP). KPN Callfactory is business partner van Flying Bytes. Verder is Flying Bytes innovatiepartner binnen het BViT innovatienetwerk in Den Haag.

Syntens
Syntens, Innovatienetwerk voor ondernemers, stimuleert en begeleidt ondernemers in het midden- en kleinbedrijf via tal van projecten bij innovatie in de meest brede zin van het woord. Syntens werkt in opdracht van het Ministerie van Economische Zaken , dat hiermee het vernieuwend vermogen en daarmee de concurrentiepositie van het midden- en kleinbedrijf wil stimuleren.

Voor nadere informatie:
Flying Bytes
De heer N. van den Berg
Tel: +31(0)70 31 55 474
Voor meer informatie over Flying Bytes: www.flyingbytes.nl




Ingezonden persbericht