Gemeente Woerden


30 september 2004

Voortzetting baggerproef Kamerikse Wetering

De problematiek
De bagger van de Kamerikse Wetering is verontreinigd. Deze grond mag niet zondermeer verspreid worden. Ook de berm is verontreinigd en moet gesaneerd worden. Bovendien zou de berm volgens de huidige norm 1,5 m breed moeten zijn. De bestaande berm langs de wetering is veel smaller. Dit is dan ook de reden waardoor verontreiniging van de weg in de wetering terecht kon komen.

Door op enige afstand van de berm in de wetering een nieuwe beschoeiing te plaatsen en de ruimte tussen deze beschoeiing en de berm op te vullen met de vrijgekomen bagger worden al deze problemen in één keer aangepakt. De bagger wordt in tubes verpakt en als stabilisatie voor de onderkant van de berm gebruikt. Daardoor wordt de berm verstevigd. Vervolgens wordt de berm bedekt met schone grond. De berm wordt afgedekt met een laag schone grond en wordt verbreed tot de huidige norm van 1,5 m.

Proef
Door alle inbreng van insprekers in de afgelopen periode en door de avond georganiseerd door het dorpsplatform Kamerik is de proef aangepast. Het proeftraject is 300 meter lang en bevindt zich aan het einde van de Van Teylingenweg. In het aangepaste plan wordt de beschoeiing verlaagd. Beplanting van de oever en/ of gewoon de natuur zijn gang laten gaan wordt bepaald in overleg met een klankbordgroep .Daarvoor zijn belangengroepen en omwonenden uitgenodigd. Samen met de klankbordgroep volgt het college de proef kritisch. Het monitoren van de proef op allerlei aspecten, ook op het cultuur- historische zal na de beëindiging van de werkzaamheden nog twee jaar in beslag nemen.

Informatieavond Kamerikse Wetering
Wethouder van der Woude, beleidsmedewerkers van de gemeente en vertegenwoordigers van het Hoogheemraadschap zullen op deze avond aanwezig zijn. Zij nodigen u van harte uit.

Datum: 26 oktober a.s.
Locatie: de Schulenburch, Overstek 2, Kamerik
Aanvang: 20.00 uur


Stadhuis Woerden
Blekerijlaan 14
Postbus 45
3440 AA Woerden
Tel. (0348) 428 911
Fax. (0348) 424 108
stadhuis@woerden.nl



Datum laatste update: 11-10-2004 Aan deze site kunt u geen rechten ontlenen.