Ingezonden persbericht

Nico Taeymans Masterclass 2004

ANTWERPEN - DEURNE, 20041018 -- Sinds 1999 organiseert het Zilvermuseum Sterckshof Provincie Antwerpen met de steun van de Belgische juweelontwerper en zilversmid Nico Taeymans en de medewerking van de Sterckshof Stichting jaarlijks de Nico Taeymans Masterclass.


Dit evenement gaat door in het atelier van het Zilvermuseum Sterckshof (Antwerpen-Deurne) en wordt gesponsord door de Belgische juweelontwerper en zilversmid Nico Taeymans. Zijn niet aflatende toewijding om de kwaliteit van het Vlaamse zilversmeedwerk te behouden deden hem het inititiatief nemen om buitenlandse edelsmeden uit te nodigen om een workshop te geven in het Zilvermuseum. Elke Masterclass brengt de deelnemers een welbepaalde edelsmeedtechniek bij.

Dit jaar zal de uit Chesterfield afkomstige Christopher Lawrence de techniek van handgesmede dienbladen toelichten bij de geselecteerde deelnemers, met name Nico Taeymans, Anja Baelus, Georges Cuyvers, Nedda El-Asmar, Rembrandt Jordan en Koen Wygaerden.

Het publiek kan de deelnemers en de docent aan het werk zien in het atelier van het Zilvermuseum Sterckshof van dinsdag 26 t.e.m. vrijdag 29 oktober 2004, telkens van 10u tot 17u.

Meer info:
Zilvermuseum Sterckshof
T 00 32 (0)3 360 52 52
info@zilvermuseum.be
www.zilvermuseum.be



Ingezonden persbericht