Politie Friesland

Politieberichten van 25/10 13.00 uur t/m 26/10 07.00 uur

Fryslân 26-10-2004 - Voor informatie kunt u tijdens kantoordagen van 07.00 t/m 15.00 uur terecht bij Bureau Communicatie via telefoonnummer 0900-8844.

Drachten: winkeldiefstal, aanhouding verdachte

Op maandag om 11.30 uur heeft er een diefstal plaatsgevonden in een winkel aan de Dwarsdyk. Een 33-jarige inwoner uit Groningen wilde een pak kaas meenemen zonder te betalen. De politie heeft de verdachte aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Een 29-jarige inwoner uit Heerenveen heeft aangifte bij de politie gedaan.

Munnekezijl: in bezit van drugs, aanhouding verdachte

Op maandag om 16.30 uur heeft de politie een 60-jarige automobiliste uit Alkmaar staande gehouden aan de Nittersweg. De vrouw bleek in het bezit te zijn van weed. Daarop is zij door de politie aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Het Bildt: algemene verkeerscontrole

De politie heeft op maandag tussen 13.00 en 17.00 een rijdende verkeerscontrole gehouden in de gemeente het Bildt. In totaal zijn er vijf bekeuringen uitgeschreven voor de APK die vervallen was.

Drachten: aanrijding met letsel

Op maandag om 13.45 uur heeft er een aanrijding met letsel plaatsgevonden op de Splitting. Een 52-jarige automobilist uit Boornbergum reed over de Splitting in oostelijke richting. Bij de kruising met het Zetveld sloeg hij rechtsaf. Daarbij zag hij een 16-jarige bromfietster die rechtdoor reed, over het hoofd. Zij kwam ten val en werd door de ambulance voor onderzoek naar Nij Smellinghe gebracht.

Heerenveen / Wolvega: algemene verkeerscontrole

Op maandag tussen 14.00 en 21.00 uur heeft de politie een algemene verkeerscontrole gehouden in Heerenveen en Wolvega. In totaal zijn er zes bekeuringen uitgedeeld voor het niet handsfree bellen, een bekeuring voor het niet dragen van de autogordel en eenmaal voor de hulpkoppeling die niet juist bevestigd was.

Gorredijk: verloop Gerdykster merke

Bij een alcoholcontrole op de Gerdykster merke heeft de politie in totaal 173 blaastesten onder automobilisten afgenomen. Geen van de automobilisten had de maximum toegestane hoeveelheid alcohol overschreden. De politie heeft 15 bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de gordel, lekke uitlaat, geen APK,
snelheidsovertreding, het niet dragen van de helm en het niet handsfree mobiel bellen. De politie heeft verder drie verdachten aangehouden voor respectievelijk het drinken van alcohol op de openbare weg, belediging naar de politie en het niet voldoen aan bevel / vordering.

Lemmer: aanhouding verdachte

Op maandag om 21.15 uur kreeg de politie een melding van een getuige in een uitgaansgelegenheid dat een verdachte drankjes wilde nuttigen zonder die te betalen. De verdachte is direct de zaak uitgezet. De politie belde daarop andere uitgaansgelegenheden op om na te gaan waar de verdachte zich bevond. De verdachte was eveneens geweigerd bij een andere uitgaansgelegenheid. De verdachte bleek in een restaurant aan de Langestreek te zitten. Hij had twee drankjes genuttigd en was daarop zonder te betalen weggegaan. De politie ging in het centrum op zoek naar de verdachte. De politie kon de verdachte, een 59-jarige inwoner uit Lemmer, op het Burgemeester Krijgerplein aanhouden waarop hij is meegenomen naar het bureau voor verhoor. Hij bleek bij een ander café ook nog drankjes te hebben genuttigd zonder die te betalen. De politie heeft aangifte opgenomen bij de gedupeerde
uitgaansgelegenheden.