Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Artem en Bintec worden Funkwerk Enterprise Communications GmbH

Amsterdam, 26 oktober 2004 - Artem GmbH en Bintec Access Networks GmbH, beide onderdeel van de Funkwerk AG Enterprise Communications divisie, zijn op 1 oktober officieel samengegaan en vormen nu Funkwerk Enterprise Communications GmbH. De verkoop- en marketingafdelingen waren afgelopen zomer al samengevoegd. Doel is om Funkwerk AG Enterprise Communications te vestigen als een van de leidende aanbieders van IP-gebaseerde communicatieoplossingen voor bedrijven, overheden en organisaties in Europa.

Focus op spraak-data convergentie
Wat technologie betreft legt Funkwerk AG Enterprise Communications een duidelijke focus op de ontwikkeling en marketing van spraak-data oplossingen. "Ons doel is een complete convergentie van spraak en data", aldus Hans-Ekkehard Domröse, bestuursvoorzitter van de Funkwerk AG Enterprise Communications divisie. "De samensmelting van Artem en Bintec is onze eerste mijlpaal bij het optimaliseren van de structuur van de Enterprise Communications divisie. Alles is erop gericht om ons te positioneren als een van de leidende aanbieders van professionele communicatieoplossingen door heel Europa. Onze belangrijkste focus ligt op het ontwikkelen van state of the art spraak-data oplossingen. Onze ontwikkelafdelingen werken op dit moment al hard aan hun eerste gezamenlijke product. Bovendien zullen er nog meer veranderingen in de organisatie volgen."

IP-gebaseerde datacommunicatie en wireless LAN
Funkwerk Enterprise Communications is een grote Europese fabrikant van moderne communicatieoplossingen met een uitgebreide lijn complete oplossingen voor IP-gebaseerde datacommunicatie en wireless LAN. Deze twee productlijnen zullen blijven bestaan onder de namen Bintec en Artem.

Geoptimaliseerde structuren
Het hoofdkantoor van Funkwerk Enterprise Communications GmbH staat in Neurenberg, Duitsland, en alle bestaande vestigingen van Artem en Bintec zullen gehandhaafd blijven. De fusie zal vooral synergie creëren op het gebied van logistiek, service & support en administratie. Bovendien zullen de ontwikkelafdelingen profiteren van de uitbreiding van know-how en middelen doordat zij zich meer kunnen concentreren op gemeenschappelijke projecten en op het terugbrengen van de time-to-market van de producten. "Met deze integratie zullen interne structuren geoptimaliseerd worden en processen worden gesynchroniseerd. Dat zal ons geld besparen", zegt Thomas von Baross, CSO, hoofd van Marketing and Sales van Funkwerk Enterprise Communications GmbH, enthousiast. "Daarnaast zorgen de elkaar aanvullende productlijnen ervoor dat we nieuwe markten en klantenkringen kunnen betreden. Dit is een zeer gunstige situatie voor onze resellers omdat er geen contracten veranderd hoeven te worden en omdat hun contactpersonen binnen ons bedrijf niet zullen veranderen."

Internationaal
De bestaande Bintec organisaties in verschillende landen zullen voorlopig blijven opereren onder hun huidige naam, hoewel die in de toekomst wel aangepast zal worden. Een van de belangrijkste doelen van Funkwerk Enterprise Communications is om op Europese markten uit te breiden. Dankzij het uitgebreide productportfolio zal het bedrijf internationaal aantrekkelijker en concurrerender zijn.

Bezoek voor meer informatie over Funkwerk Enterprise Communications, de Bintec- en Artem-producten en voor (hoge resolutie) beeldmateriaal van personen en producten www.funkwerk-ec.com.

Over Funkwerk Enterprise Communications
Funkwerk Enterprise Communications GmbH is een van de belangrijkste leveranciers van professionele netwerk access- en communicatieoplossingen voor bedrijven, overheden en organisaties in Europa. Het bedrijf voert twee productlijnen voor IP-toegang en wireless LAN onder de respectievelijke namen Bintec en Artem. Veiligheid voor dataverkeer is prioriteit nummer 1, waarbij de producten de meest recente beveiligingstechnologie integreren en een breed aanbod aan back-upmogelijkheden bieden. Het omvangrijke productportfolio wordt ondersteund door een uitgebreid concept van service en ondersteuning. Funkwerk Enterprise Communications GmbH heeft zijn hoofdkantoor in Neurenberg, Duitsland. Naast Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland is Funkwerk Enterprise Communications GmbH ook actief in Groot-Brittannië, Frankrijk, Italië, Portugal, Polen, Benelux en Spanje en in Zuid-Oost Europa en het Midden-Oosten. Het bedrijf is onderdeel van Funkwerk AG, gevestigd in Kölleda, Duitsland en is onderdeel van de businessdivisie met dezelfde naam.

Meer informatie voor de pers:
Lubbers & De Jong
Cindy Curré
(020) 421 05 65
cindy@l-dj.nl

Flutlicht
Christine Rattel
(00 49) 911 47 49 50
funkwerk-ec@flutlicht.biz