Nederlandse Aardolie Maatschappij


Vijf instellingen ontvangen gezamenlijk donatie van ¤ 24.000

26/10/2004

GEZAMENLIJK PERSBERICHT

Tijdens een feestelijke bijeenkomst in het bezoekerscentrum van de Stichting Zeeuwse Schaapskudde in Heinkenszand ontvingen vijf instellingen dinsdag 26 oktober een donatie van in totaal ¤ 24.000. De uitverkoren organisaties waren de Stichting Zeeuwse Schaaps­kudde in Heinkenszand, de Stichting Jeugd Voetbal Opleiding Zeeland (JVOZ) in Kortgene, het Brandwonden­centrum van het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk, de Nationale Vereniging LE-patiënten in Maarssen en de Stichting MS Research in Voorschoten. Zij ontvingen een cheque van elk ¤ 4.800, afkomstig van de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) uit Assen, Heerema Vlissingen en Aker Kvaerner uit Zoetermeer. De drie bedrijven deden de donatie omdat ze een gezamenlijk project voor het aansluiten van een aardgaspijpleiding succesvol hebben afgesloten.

De cheques werden door NAM projectleider Andre van der Stap uitgereikt aan vertegenwoordigers van de vijf goede doelen. Van der Stap legde uit dat voor het zogeheten F3-Tyra Tie-in project - het aansluiten van een aardgaspijpleiding uit Denemarken op een offshore productieplatform van de NAM op de Noordzee - een projectteam was opgericht bestaande uit medewerkers van de hoofdcontractors Heerema Vlissingen en Aker Kvaerner en van opdrachtgever NAM.

"Het is bij ons een goede gewoonte om bij het succesvol afsluiten van een project een donatie te doen aan een of enkele goede doelen," aldus Van der Stap. "Op deze manier geven we invulling aan onze maatschappelijke verantwoordelijkheid en stimuleren we tegelijkertijd onze medewerkers om de projectdoelstellingen te realiseren, zoals het tijdig opleveren van het project en veilig werken. Het zijn de medewerkers van NAM, Heerema en Kvaerner die gezamenlijk bepaald hebben dat de vijf maatschappelijke instellingen die hier vandaag bijeen zijn, voor een gift in aanmerking komen."

De ontvangers toonden zich verheugd met de donaties. Zo liet de Stichting Zeeuwse Schaapskudde weten het toegekende bedrag te gebruiken voor het geschikt maken van een gedeelte van de schaapskooi voor bezoekers en een video- of diapresentatie. De JVOZ zal het ontvangen geld besteden aan het verder opzetten van een jeugdopleiding voor Zeeuws voetbaltalent. Het Brandwondencentrum, de Nationale Vereniging LE-patiënten en de Stichting MS Research zullen met de gift hun goede werk ter bevordering van de gezondheid verder kunnen voortzetten.

ACHTERGRONDINFORMATIE

Het F3-Tyra Tie-in project behelst de aansluiting ('tie-in') van een pijpleiding uit het Deense Tyra-gasveld op het F3-productieplatform van de NAM in het noorden van het Nederlandse deel van de Noordzee, ongeveer 200 kilometer noordelijk van Den Helder. Vanuit het F3-platform kan het gas dat via de Deense pijpleiding wordt aangevoerd verder worden getransporteerd via de al bestaande NOGAT-pijplijn, die van F3 naar Den Helder loopt. Met de realisering van deze aansluiting, in juli dit jaar, kan voor het eerst Deens gas naar Nederland worden getransporteerd. Heerema Vlissingen verzorgde de fabricage en de aansluiting offshore. Aker Kvaerner tekende voor het ontwerp, de inkoop van de materialen en voerde de directie over de bouw en de installatie.

Zie voor informatie over de 5 ontvangende instellingen:


· · www.zeeuwseschaapskudde.nl ·

· · www.jvoz.nl

· · www.rkz.nl

· · www.nvle.org

· · www.msresearch.nl