Ingezonden persbericht


Apple introduceert iPod Photo

Een complete muziekcollectie en fotoverzameling op zak

Bunnik, 26 oktober 2004 - Apple introduceert vandaag iPod Photo, het nieuwste product in de iPod-serie waarmee gebruikers een complete muziekcollectie en fotoverzameling overal mee naartoe kunnen nemen. De iPod Photo biedt niet alleen ruimte voor een muziekbibliotheek maar ook voor 25.000 digitale foto's en geeft deze op een haarscherp hogeresolutie-kleurenscherm weer. Gebruikers kunnen bijna zonder vertraging door hun fotobibliotheek bladeren met het unieke Click Wheel van de iPod (waarvoor Apple patent heeft aangevraagd). Met de iPod Photo kunnen gebruikers van hun muziek en lievelingsfoto's een magische diavoorstelling op de iPod creëren. Het is zelfs mogelijk om de diavoorstelling op een breedbeeldtelevisie of projector te bekijken. De iPod Photo is verkrijgbaar in modellen van 40 GB of 60 GB die respectievelijk 10.000 of 15.000 nummers kunnen bevatten. Dankzij de langere gebruiksduur van de batterij kunnen gebruikers tot 15 uur genieten van hun muziek of tot 5 uur diavoorstellingen bekijken.

"De mogelijkheid om waar dan ook te kunnen beschikken over een complete fotoverzameling en muziekcollectie wordt de nieuwe hype," aldus Steve Jobs, CEO van Apple. "Veel mensen hebben een digitale camera en willen hun groeiende bibliotheek met digitale foto's aan iedereen laten zien, waar ze ook zijn. In tegenstelling tot videomateriaal gelden er voor fotomateriaal geen copyrightregels."

Dankzij het heldere kleurenscherm en de backlightverlichting levert de iPod Photo onder alle omstandigheden haarscherpe, levendige foto's zodat gebruikers hun digitale fotoverzamelingen overal mee naartoe kunnen nemen en hun herinneringen kunnen delen met familie en vrienden. De iPod Photo zorgt voor een geheel nieuwe productervaring met levendige kleuren voor het bekijken van albumillustraties, agenda's, contactpersonen en games, zodat de iPod aantrekkelijker is dan ooit.

De iPod Photo maakt gebruik van de Auto-Sync-technologie van Apple, waarvoor inmiddels patent is aangevraagd. Met deze innovatieve voorziening kan eenvoudig automatisch een complete digitale-muziekcollectie en digitale-fotoverzameling naar de iPod worden gekopieerd. Bovendien wordt de iPod vervolgens automatisch bijgewerkt wanneer de gebruiker de muziekspeler de volgende keer aansluit op een Mac of een Windows-pc met een FireWire- of USB-poort. Mac-gebruikers kunnen hun iPod automatisch synchroniseren met hun fotoverzameling in iPhoto, terwijl Windows-gebruikers dezelfde mogelijkheid hebben met hun foto's in Adobe Photoshop Elements, Photoshop Album of in de map 'Mijn afbeeldingen'. De iPod Photo werkt samen met het vandaag uitgebrachte programma iTunes 4.7, het beste digitale-jukeboxprogramma voor Mac- en Windows-computers dat toegang biedt tot de iTunes Music Store, de toonaangevende muziekwinkel voor digitale muziek.

De iPod Photo is voorzien van het Click Wheel van Apple waarvoor inmiddels patent is aangevraagd. Het Click Wheel is een combinatie van een aanraakgevoelige draaischijf waarmee soepel kan worden gebladerd, en vijf drukknoppen die speciaal zijn ontworpen om met één hand te worden bediend om snel duizenden foto's te kunnen terugvinden, bekijken en delen.

Prijzen en verkrijgbaarheid
Voor de nieuwe iPod Photo-modellen van 40 en 60 GB gelden de volgende adviesprijzen: ¤ 539,- inclusief BTW voor het 40-GB model en ¤ 649 inclusief BTW voor het 60-GB model. De nieuwe iPod-modellen zijn vanaf vandaag verkrijgbaar via de Apple Store op het internet (www.apple.com/nlstore en bij geautoriseerde Apple resellers. De iPod Photo wordt geleverd met een dock met audio- en video-aansluiting, een koptelefoon met oordopjes, een AV-kabel van 1,4 meter, een 30-pens-naar-FireWire-kabel van 1,2 meter, een 30-pens-naar-USB-kabel van 1,2 meter, een lichtnetadapter, een zwart draagtasje en een cd met iTunes 4.7 voor Mac- en Windows-computers.

Voor gebruik van de iPod Photo is het volgende vereist: een Mac met een FireWire- of USB 2.0-poort en Mac OS X versie 10.2.8 of hoger (Mac OS X versie 10.3.4 of hoger aanbevolen voor USB 2.0) of een Windows-pc met een FireWire- of USB 2.0-poort of een voor Windows gecertificeerde FireWire- of USB 2.0-kaart en Windows 2000 (met Service Pack 4 of hoger) of Windows XP Home of Professional.

Alle iPod-modellen bevatten oplaadbare batterijen die een beperkt aantal keren kunnen worden opgeladen en op den duur mogelijk moeten worden vervangen. De gebruiksduur van de batterij en het aantal keren dat de batterij kan worden opgeladen is afhankelijk van het gebruik en de instellingen. Raadpleeg voor meer informatie www.apple.com/nl/batteries. Muziekcapaciteit is gebaseerd op vier minuten per nummer en 128-Kbps AAC-codering; fotocapaciteit is gebaseerd op foto's die vanuit iTunes zijn gekopieerd en op de iPod kunnen worden weergegeven.

© 2004 Apple. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Macintosh, Mac, Mac OS, iPod, FireWire, iPhoto, iTunes en Apple Store zijn gedeponeerde handelsmerken of handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.

===========================
Joris van Zijl
MarCom Manager - Apple The Netherlands
Mobile: +31-(0)6-22522578
Office: +31-(0)30-6593832
Fax: +31-(0)30-6593850
e-mail: zijl.j@euro.apple.com
===========================