Gemeente Zwolle

Feestelijke opening winkelcentrum Stadshagen, Zwolle

Op woensdag 27 oktober aanstaande wordt het nieuwe winkelcentrum Stadshagen in de gelijknamige wijk te Zwolle officieel geopend. Projectontwikkelaar ING Real Estate, de gemeente Zwolle en eigenaar van het winkelcentrum Corio, openen gezamenlijk met de nieuwe ondernemers het winkelcentrum. De officiële openingshandeling vindt plaats vanaf 13.30 uur.

De openingshandeling is onderdeel van een feestelijke openingsweek, die al een week eerder start als de eerste winkels hun deuren openen. Zwolle krijgt met de komst van winkelcentrum Stadshagen een uitbreiding van ruim 11.000 m² b.v.o, op haar winkelaanbod. Het project, ontwikkeld door ING Real Estate Development, is uniek doordat het enerzijds compact is opgezet en anderzijds een hoog ambitie- en kwaliteitsniveau heeft. Behalve de 36 winkels kent Stadshagen 215 koop- en huurappartementen, gratis parkeerplaatsen in een parkeergarage onder het winkelcentrum met ruimte voor 540 auto's en op maaiveld een extra 'stop en shop strip' met nog eens 260 parkeerplaatsen bestemd voor kortparkeerders. Het centrum heeft een autovrije winkelstraat en een vriendelijke en complete uitstraling door de uitgebalanceerde branchemix . Het centrum richt zich primair op de circa 15.000 huidige inwoners van de wijk Stadshagen en secundair op de 10.000 omwonenden uit de gemeenten Hasselt en Zwartsluis. Het ontwerp van woon- en winkelcentrum Stadshagen is afkomstig van de twee gerenommeerde architectenbureaus Onix uit Groningen en Vera Yanovshtchinsky Architecten uit Den Haag.

Branchering
Het centrum voldoet aan het ideaalprofiel van een groot wijkwinkelcentrum. Het branchepatroon is door ING Real Estate opgesteld in samenwerking met Corio, de gemeente en de KvK met als uitgangspunt een goede mix tussen de landelijke bekende formules en lokale ondernemers. Met twee grote supermarkten (Albert Heijn en C1000), een aantal versspeciaalzaken, een aanbod binnen de niet-dagelijkse sector inclusief een warenhuis (Hema), is Stadshagen een 'boodschappencentrum-plus'. Een langere verblijfsduur wordt mede gestimuleerd door een restaurant aan het water, een lunchroom en cafetaria. Voorts is er in de branchering zichtbaar rekening gehouden met de samenstelling van de inwoners van de wijk door bijvoorbeeld een speelgoedzaak (Bart Smit), en een bruin en witgoed zaak (Scheer en Foppen) welke men normaliter niet in een wijkwinkelcentrum aantreft.

Winkelcentrum Stadshagen is uitstekend in staat haar verzorgingsfunctie voor de omliggende wijk te vervullen. Het gevarieerde en complete aanbod zorgt voor een goede en blijvende koopkrachtbinding.


---