Gemeente Zwolle

Vernieuwd winkelcentrum voor Zwolle Zuid

Het winkelcentrum aan de Van der Capellenstraat in Zwolle Zuid wordt vernieuwd. Het college van B&W is hierover tot overeenstemming gekomen met ontwikkelaar Provast. De plannen worden op woensdag 27 oktober aan de bewoners, de omwonenden en de ondernemers van het winkelcentrum gepresenteerd.

De bijeenkomsten vinden plaats in de aula van het Thomas a Kempiscollege, Gelijkheid 3. Van 18.15 tot 19.00 uur presenteren Provast en de gemeente de plannen aan de ondernemers en de ambulante handel. Vanaf 20.15 uur zijn de bewoners en omwonenden van het winkelcentrum van harte welkom.

Modern
Met de overeenstemming tussen de gemeente en Provast is de basis gelegd voor een modern winkelcentrum dat de bezoeker een ruimer en gevarieerder aanbod biedt. Het nieuwe winkelcentrum wordt beter bereikbaar en er is meer gelegenheid om te parkeren. Bovendien biedt het plan ruimte voor studenten- en eengezinshuisvesting. Dit alles betekent ook dat er voor de huidige bewoners, de omwonenden en de ondernemers het een en ander gaat gebeuren.

Vervolg
Momenteel wordt de overeenstemming tussen Provast en de gemeente formeel vastgelegd. De gemeenteraad moet nog akkoord gaan met de plannen en de afspraken die zijn gemaakt. Zodra de raad akkoord is, maakt Provast een definitief ontwerp voor het winkelcentrum en moeten de nodige procedures zoals het bestemmingsplan en de bouwvergunning doorlopen worden. Als alles volgens plan verloopt, kan er begin 2009 worden gewinkeld in een vernieuwd winkelcentrum.


---