Gemeente Zwolle

27 oktober en 4 november: verkiezingsavonden Experiment Wijkbudgetten

Ze zijn bekend? de ideeën waarop bewoners van Assendorp, Geren, Gerenlanden en Ittersumerlanden hun stem in het kader van het Experiment Wijkbudgetten kunnen uitbrengen. Spannende tijden breken aan, want de verkiezingsavonden staan voor de deur. Het woord is nu aan de bewoners.

Woensdag 27 oktober wordt in de aula van Landstede, Fuchsiastraat 1, de verkiezingsbijeenkomst voor Assendorp georganiseerd. Let op: dit betreft een nieuwe locatie ter vervanging van het Dominicanenklooster. Twee weken later op donderdag 4 november is het de beurt aan de drie buurten in Zwolle Zuid. Dit gebeurt in het wijkcentrum SIO, Thorbeckelaan 2.

Verkiezingsavond
Tijdens de 'verkiezingsmarkt' presenteren de idee-indieners hun plannen. Dat doen zij ieder op geheel eigen wijze. Bewoners kunnen zich op deze inloopavond door de idee-indieners laten voorlichten. Uiteindelijk moet er gestemd worden. Dit kan tussen 19.00 en 20.30 uur (inloop vanaf 18.30 uur). Het tellen van de stemmen levert een rangorde op. Het aantal ideeën dat uitgevoerd kan worden, hangt af van de kosten van de gekozen plannen. Om 21.30 uur worden de winnaars bekendgemaakt.

Activiteiten
Maar... de avond biedt meer dan stemmen alleen. Naast de presentaties wordt de avond opgeluisterd door tal van leuke activiteiten. Zo kan de bezoeker van de verkiezingsavond in Assendorp genieten van een optreden van het studentenkoor en het seniorenorkest. Verder zorgt de cabaretgroep van Landstede deze avond voor een vrolijke noot. Ook in Zwolle Zuid kunnen bezoekers rekenen op entertainment. Op beide avonden komen ook de jongste bezoekers volop aan bod.

Stemmen
Een week voorafgaand aan de verkiezingsbijeenkomst ontvangen de bewoners van de pilotgebieden een uitnodigingsbrief. Bij deze brief treffen zij een kieslijst en twee stemkaarten aan. De ingevulde stemkaart kan tussen 19.00 en 20.30 uur inleveren op de verkiezingsavond. Mensen die op de verkiezingsavond verhinderd zijn, kunnen de kaart overdag (tussen 09.00 ? 17.00 uur) inleveren bij een speciale stembus. Deze staat in Assendorp bij Super de Boer (Assendorperstraat 71). In Zwolle Zuid is de bus te vinden in de entree van wijkcentrum SIO (Thorbeckelaan 2). Er mag één stemkaart per persoon ingeleverd worden. Stemmen bij machtiging is niet mogelijk. Extra stemkaarten (indien een huishouden uit meer dan twee personen bestaat) zijn verkrijgbaar op de verkiezingsavonden.


---