FUTURE LEGACY FOUNDATION



Persconferentie Future Legacy Foundation 27 oktober '04

Future Legacy Foundation zal op woensdag 27 oktober a.s. een persconferentie houden over een nieuw burgerinitiatief als perspectief
voor duurzaamheid en innovatie.

Deze conferentie vindt plaatst in Perscentrum Nieuwspoort, Lange Poten 10 in Den Haag, zaal 'Wandelganger' 1.
De conferentie begint om 11.00 u ureenduurtongeveertot12.30uur.

De persconferentie is interactief. U als journalist kunt de persconferentie volgen via het internet als u inlogt en u zich identificeert. Dan kunt u ook vragen stellen via de website van het ANP/IPC. Inloggen en registreren kan op www.anpipc.nl met login: FUTURE

Nieuw burgerinitiatief als perspectief voor duurzaamheid en innovatie.

Future Legacy Foundation(FLF) start een burgerinitiatief voor het opzetten van een speciaal 'duurzaamheidsevenement' in Rotterdam. Het gaat erom de overheid, bedrijfsleven, burgers en organisaties bijeen te brengen om gezamenlijk te zoeken naar innovatieve manieren om duurzame oplossingen in praktijk te brengen. Ook zal, in het kader van innovatieve duurzaamheid, op het gebied van o.a. economie, wetenschap, handel en cultuur een verbinding worden gemaakt met St. Petersburg als zusterstad van Rotterdam. Onderdeel van dit initiatief zal zijn, het plaatsen van een monument voor een duurzame toekomst, in de vorm van een beeld. Een monument voor duurzaamheid op de drempel van Europa, qua omvang vergelijkbaar met het Vrijheidsbeeld in New York.

Inmiddels is een breed netwerk opgebouwd dat dit initiatief in concept ondersteunt. Hieronder bevinden zich ondermeer personen als Prof. drs. R.F.M. Lubbers en Dr. H.H.F. Wijffels.

Henk Voeten, medeoprichter van Future Legacy Foundation(FLF), is reeds in 1993 door wijlen Prof. Jan Tinbergen, econoom en Nobelprijswinnaar, in contact gebracht met Michael Gorbatsjov. Zij bespraken destijds wegen om toenadering tussen Oost en West te bewerkstelligen. Dit gaf Voeten extra persoonlijke stimulans om zich in te zetten voor maatschappelijk, hoogwaardige doelen. Later mondde dit uit in zijn aandeel bij de opstart van Future Legacy Foundation(FLF) en de idee om een verbinding te maken tussen Rotterdam en St. Petersburg.

Tijdens de persconferentie zal Future Legacy Foundation(FLF) een toelichting geven op haar initiatief. Tegelijkertijd maakt de stichting bekend dat ze Rotterdam het kandidaatschap aanbiedt voor de uitvoering van het beoogde duurzaamheidsevenment in 2005. Ook zal een presentatie worden getoond waarin Hoge Commissaris voor de Vluchtelingen van de Verenigde Naties(UNHCR) Ruud Lubbers, oproept tot ondersteuning van dit bijzondere burgerinitiatief van Future Legacy Foundation(FLF).

Er is een geĂŻllustreerde persmap beschikbaar.

Gelieve uw deelname vooraf te melden per e-mail.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met dhr. H.W.P. Voeten,

Tel.nr.: 06-53159956, e-mail: hvoeten@wanadoo.nl

19 okt 04 14:05