Ingezonden persbericht


Uitnodiging voor de pers

Amersfoort, 21 oktober 2004

BiZa-ambtenaren doen woensdag 27 oktober vrijwilligerswerk in Amersfoort

Handicap.nl geeft sociale cohesie handen en voeten

AMERSFOORT - Meer dan zestig ambtenaren van het ministerie van Binnenlandse Zaken zullen op woensdag 27 oktober aan den lijve ondervinden wat sociale cohesie is, of juist niet is. Op eigen initiatief doen ze onder meer mee met een collecte voor Handicap.nl, de fondswervingsorganisatie van de ANGO in Amersfoort. Tevens zullen ze een rolstoeltenniswedstrijd bijwonen in Sportingclub Bokkeduinen Amersfoort. Dit gebeurt in het kader van een personeelsdag van de directie Personeel, Organisatie en Informatie Rijk (POIR), de overkoepelende P&O-afdeling van alle ministeries.

"Het doel van de middag is om mensen in aanraking te brengen met mensen die steun kunnen gebruiken, om stil te staan bij wat het is om met een beperking te leven", zegt woordvoerder Tobia Paters van de POIR. "Ook om ons te laten inspireren hoe we in het dagelijks werk concreet iets kunnen doen als we ons betrokken voelen tot sociaal handelen."

Robert Delhaas, adviseur directieraad ANGO/Handicap.nl, is blij dat de POIR contact heeft gezocht met ANGO. "We stellen hun initiatief zeer op prijs. De overheid heeft een belangrijke voorbeeldfunctie. Deze personeelsdag is niet bedoeld om problemen op te lossen, maar er gaat wel een signaal van uit. Dat blijft nodig, want het gebeurt bijvoorbeeld nog steeds dat mensen met een chronische ziekte of handicap 'anders' in het arbeidsproces worden ingezet."

Tussen 14.15 tot 16.00 uur zullen de ambtenaren groepsgewijs collecteren, enquêteren of een bezoek brengen aan ANGO in Amersfoort.

Om 15.00 uur zal Ton Rietveld, manager van de Nederlandse Paralympische tennisploeg, in de Sportingclub Bokkeduinen Amersfoort een toespraak houden voor de rijksambtenaren. De top van het rolstoeltennis (onder wie Esther Vergeer) strijkt van 26 tot en met 31 oktober neer op het sportpark in het kader van de finale van de NEC Wheelchair Tennis Masters 2004.

AANMELDEN/ MEER INFORMATIE:

U bent van harte welkom om in tekst en/of beeld verslag te doen van het middagprogramma van deze personeelsdag. Handicap.nl stelt het op prijs wanneer u zich uiterlijk dinsdag 26 oktober aanmeldt. Dit kan via Daniëlle van Maurik of Sjannie Hulsman, tel. 033-2544272 / 06- 51613149. E-mail: s.hulsman@ango.nl Internet: www.ango.nl en www.handicap.nl