Nighttown Rotterdam

WO 27.10 MARTIN VERDONK (T)

(C) = Café (T) = Theater (B) = Basement (G) = Grote zaal

De Nederlander Martin Verdonk is een wereldtopper in dienst van anderen. De virtuoos leende zijn spel uit aan wereldberoemde acts zoals Santana, Incognito en Stevie Winwood. Dat de man werkelijk kan wedijveren met de grootmeester uit Zuid-Amerika bewijst hij op zijn tweede soloalbum Old School New Sound.

De tien composities laten de belangrijkste kwaliteit van Verdonk horen. Supermuzikaal en met gevoel voor sound en timing zwerft hij samen met een legertje topmuzikanten langs de ritmische velden van Afrika, Cuba en zijn geboorteland Curacao. Het spel van Verdonk is meesterlijk, maar zo ook dat van zijn collega's zoals de befaamde timbalespeler Orestes Vilato en Stevie Winwood-drummer Walfredo Reyes Jr. Een opvallende rol is weggelegd voor de gitarist van het Metropole Orkest, Peter Tiehuis. Deze bescheiden alleskunner etaleert hier zijn enorme talent. Old School New Sound is zo'n album waar Nederland trots op mag zijn en dat we zonder blikken of blozen zo in de schappen van elke buitenlandse cd-winkel kunnen zetten. Nighttown Theater heet Martin en zijn band dan ook met hoge verwachtingen welkom.

WO 27.10 Martin Verdonk

Zaal open 20.00 uur

EUR 13,-

www.nighttown.nl / www.martinverdonk.nl

Ron Oudshoorn, E: ron@nighttown.nl, T: 010-436 12 10, F: 010-436 35 32, Nighttown, Westkruiskade 26-28, 3014 AS Rotterdam, Postbus 25080, 3001 HB Rotterdam, www.nighttown.nl