Partij van de Arbeid


Stafdienst Voorlichting telefoonnummer 070-3183040


Den Haag, 26 oktober 2004


Kenniscentrum PvdA organiseert OpPositiedebat


De strijd om het Witte Huis


Op woensdag 27 oktober vindt het maandelijkse OpPositiedebat van het Kenniscentrum van de PvdA plaats in Het Paard van Troje, Prinsegracht 12 in Den Haag. De bijeenkomst duurt van 20.00 uur tot 23.00 uur. Het thema van deze maand is de strijd om het Witte Huis.


De verkiezingsstrijd in de VS bereikt haar climax. Het Kenniscentrum van de PvdA organiseert daarom een week voor de verkiezingen een groot debat over de belangrijkste verkiezingsthema's, de opmerkelijkste verschillen tussen de kandidaten Bush en Kerry, de invloed van de debatten, de campagnespots, het buitenlandsbeleid, de oorlog in Irak.


De bijeenkomst belooft een All American Night te worden met stand-up comedy uit de VS, videofragmenten van de Presidential Debates en de Democratische en Republikeinse Conventie, en natuurlijk prognoses. De gesprekken vinden plaats in The Oval Office .


Deelnemers aan het debat zijn: Frans Verhagen (Amerika deskundige), Hans Hillen (oud-CDA-politicus en columnist), Dig Istha (communicatie adviseur en campagnestrateeg), Bert Koenders (Tweede-Kamerlid PvdA), Marije Laffeber (Internationaal Secretaris PvdA), Prof. Bart Tromp (Bijzonder Hoogleraar Internationale Betrekkingen), Reinier Prijten (afdeling New York), Jeroen Beekman (oud-campagnemedewerker Al Gore en campagnes PvdA), Maartje van Putten (Wereldbank, oud-Europarlementariër en inwoner VS), Remy Wilshaus (voorzitter JS) en nog veel meer. De bijeenkomst staat onder leiding van Michiel van Hulten (voormalig Europarlementariër).


Van 21.00 tot 22.00 uur is de Ambassadeur van de Verenigde Staten in Nederland, de heer Clifford Sobel, aanwezig om te debatteren over het imago van de VS en de rol van de Verenigde Staten in de wereld.




Partij van de Arbeid