Gemeente Rotterdam

22 oktober 2004

UITNODIGING

De bewoners zien het: Spangen wordt veilig, stap voor stap Loop met ons mee op woensdag 27 oktober 2004 en kijk met eigen ogen.

De afgelopen jaren is in Spangen hard gewerkt door alle betrokken partijen en de resultaten worden merkbaar in de wijk. In mei van dit jaar leidde dit tot een hoger veiligheidsindexcijfer. Spangen steeg van 2,7 naar 4,0 en was daarmee niet langer een zogenaamde 'onveilige' wijk. Een resultaat om trots op te zijn, maar cijfers zeggen niet alles. Het gaat om de beleving van bewoners; voelen zij zich veilig en prettig in hun eigen wijk? Uit een recent onderzoek van het COS blijkt dat inwoners van Spangen steeds meer vertrouwen krijgen in de veiligheidsaanpak en dat zij verwachten dat de veiligheid verder verbetert. Voor Marianne van den Anker, wethouder veiligheid en volksgezondheid gemeente Rotterdam, en Tom Harreman, voorzitter deelgemeente Delfshaven, is dit een goede reden u uit te nodigen voor een rondleiding. U kunt dan zelf in Spangen zien waar de bewoners hun mening op baseren.

Programma

Woensdag 27 oktober 2004
Van 12.30 tot 14.30 uur,
wijkgebouw Spiekman, P.C. Hooftplein 45 - 3027 AW Rotterdam

. Ontvangst met broodjes in Spiekman
. Marianne van den Anker, wethouder veiligheid en volksgezondheid gemeente Rotterdam en Tom Harreman, voorzitter deelgemeente Delfshaven, geven een beeld van de stand van zaken. Marianne van den Anker gaat daarbij in op de resultaten van het COS onderzoek en de evaluatie van de aanpak drugsoverlast. Ook vertelt zij welke rol het gemeentebestuur inneemt in het verder oplossen van de problematiek die in Spangen naar voren komt. Tom Harreman geeft aan waar de deelgemeente de komende tijd op inzet. . Wandeling door Spangen langs plekken waar verschillende aspecten van veiligheidsaanpak zichtbaar zijn. U hoort daar meer over de betrokkenheid van bewoners, sloop, renovatie en nieuwbouw, schoon en heel en de aanpak van drugoverlast in Spangen. Daarover kunt u vragen stellen aan de mensen die daar meer van weten. De stadsmarinier Delfshaven, veiligheidscoördinator, wijkcoördinator, politie en opbouwwerker wandelen namelijk ook met u mee. . Terugkeer in Spiekman met koffie, thee en frisdrank.

Wij hopen u te zien op 27 oktober.

Wij horen graag van u of u komt.
U kunt dat doorgeven aan Richard Anderiesse,
hoofd Communicatie Programmabureau Veilig,
telefoon: 010 417 91 96 of per mail: r.anderiesse@bsd.rotterdam.nl.

Dit persbericht is ook te raadplegen via de Internetsite van het Stadhuis Rotterdam, www.stadhuis.rotterdam.nl


-----------------------
Bestuursdienst

Communicatie

Bezoekadres: Stadhuis
Coolsingel 40 Rotterdam
Postadres: Postbus 70012
3000 KP Rotterdam

---- --