Gemeente Zwolle

Wethouder Peter Pot neemt nieuwe bijbel in ontvangst

Woensdag 27 oktober 2004 om 17.15 uur neemt wethouder Peter Pot de Nieuwe Bijbelvertaling (NBV) in ontvangst bij Boekhandel Goedhart aan de Assendorperstraat 79. Deze nieuwe bijbel wordt op dezelfde dag ook landelijk gepresenteerd. Op deze dag krijgt Hare Majesteit de Koningin officieel het eerste exemplaar overhandigd.

Het Nederlands Bijbelgenootschap, Katholieke Bijbelstichting en Vlaamse zusterorganisaties hebben tien jaar gewerkt aan de Nieuwe Bijbelvertaling. De hele bijbel (Oude Testament en Nieuwe Testament) is opnieuw vertaald in het Nederlands. Ruim honderd deskundigen hebben eraan meegewerkt. Het vertaalproject heeft ruim 12 miljoen euro gekost.

Nederlands
Het gaat om een nieuwe vertaling in het hedendaags Nederlands, waarin de wetenschappelijke ontdekkingen van de afgelopen decennia over bijbeltaal en het ontstaan van de bijbel zijn verwerkt. Het is een eigentijdse vertaling met eerbied voor de Hebreeuwse, Aramese en Griekse grondteksten.

Bekende eerdere bijbelvertalingen in het Nederlands zijn: Statenvertaling (1637), Canisius-vertaling (1929), NBG-vertaling (1951), Willibrordvertaling (1975, herzien 1995), Goed Nieuws Bijbel (1983).


---