Gemeente Bergen op Zoom


Maatregelen i.v.m. viering Bevrijding

Parkeerverbod
Aan het Bevrijdingsdefilé dat, in het kader van de viering van 60 jaar bevrijding, op 27 oktober 2004 zal plaatsvinden, zal worden deelgenomen door ongeveer 65 militaire voertuigen van de de organisatie Keep Them Rolling. Deze voertuigen zullen zich in de ochtend van 27 oktober 2004 opstellen in de Canadalaan en Vondellaan (gedeelte tussen Canadalaan en Valeriusstraat). In verband hiermee geldt voor deze straten op 27 oktober 2004 een parkeerverbod van 10.00- tot 15.30 uur.

Uitstallingen binnen
Het Bevrijdingsdefilé start om 14.30 uur vanaf het NS-station en voert via de Stationsstraat, Wouwsestraat, Zuivelstraat naar de Grote Markt. Het defilé wordt ontbonden op de Grote Binnenplaats van het Markiezenhof. In verband met de te verwachten publieke belangstelling wordt de ondernemers verzocht alle uitstallingen (kledingrekken, borden etc.) gedurende deze middag binnen te houden.

Verzoek vlaggen
Verder worden zij verzocht deze middag te vlaggen (nationale driekleur of Canadese vlag).
Verkeersmaatregelen
In verband met het Bevrijdingsdefilé is de Zuidsoostsingel, Stationsstraat, alsmede de kruising Wassenaarstraat/Stationsstraat in de middag van 27 okotber 2004 voor enkele uren voor alle verkeer afgesloten.
De Ruijtershoveweg is op 27 oktober tussen 08.30 en 11.00 uur afgesloten voor het doorgaand verkeer tussen de Gareelweg en de ingang van Kragge 2.
De Langeparkstraat is die dag tussen 11.45 en 12.30 uur afgesloten voor het doorgaand verkeer. Op de Lange Parkstraat zullen de bussen voor genodigden worden geparkeerd tijdens de kranslegging bij het bevrijdingsmonument aan de Arnoldus Asselbergsstraat.

De voertuigen van Keep Them Rolling die in de ochtend staan opgesteld in de Canadalaan/Vondellaan zullen in colonne richting NS-station de volgende route afleggen: Canadalaan, Vondellaan, Guido Gezellelaan, Abraham de Haanstraat, Antwerpsestraatweg, Antwerpsestraat, Van Dedemstraat, Burgemeester Van Hasseltstraat, Zuidoostsingel, opstellen voor het NS-station. De voertuigen zullen zich om ongeveer 13.45 uur in beweging zetten naar het NS-station.
Na afloop van het Bevrijdingsdefilé zullen de voertuigen van Keep Them Rolling zich verplaatsen naar Lepelstraat en Halsteren. In verband met de activiteiten op 27 okotber 2004 wordt, vanaf 06.00- tot 21.00 uur, een gedeelte van de Gedempte Haven afgezet ten behoeve van parkeren genodigden.