Gemeente Zwolle

'ProdeoAdvies' adviseurspool voor winnaars Experiment Wijkbudgetten

Het Experiment Wijkbudgetten is in volle gang. Woensdag 27 oktober en donderdag 4 november kiezen de bewoners van Assendorp, Geren, Gerenlanden en Ittersumerlanden welke ideeën volgens hun uitgevoerd moeten worden. De uiteindelijke winnaars gaan hun idee uitvoeren. Ze kunnen daarbij een beroep doen op professionele ondersteuning geboden door een speciaal daarvoor opgerichte adviseurspool 'ProdeoAdvies'.

Nadat de winnaars van beide verkiezingsavonden bekend zijn, kan de adviseurspool van start. In november en december adviseren de leden de idee-winnaars uit Assendorp en Zwolle Zuid bij de ontwikkeling van hun projectvoorstellen. Uiteraard alleen wanneer de winnaars dit wensen. De adviseurspool wordt gevormd door vertegenwoordigers van de volgende organisaties: Oranjewoud (Deventer), Christelijke Hogeschool Windesheim (Zwolle), AR-KABO Bouwburo (Zwolle), Ingenieursburo Alfrink-Van Schieveen (Zwolle), BTB-organisaties B.V. (Zwolle), Hoveniersbedrijf Kleine Veer (Zwolle), DLH Ontwikkeling B.V. (Zwolle), AOC De Groene Welle (Zwolle), Rabobank (Zwolle), Boertjes Makelaardij (Zwolle) en Mumford Visuals (Zwolle).

Plan van aanpak
Kort na de verkiezingsavond is er een bijeenkomst met alle 'winnaars'. Aan elk gekozen idee wordt een adviseur uit de pool toegekend. Doorgaans zullen dit de professionals zijn op wiens beleids- of werkterrein het idee betrekking heeft. De winnaars stellen een plan van aanpak op voor de uitvoering van hun idee. Het plan van aanpak moet onder andere een begroting bevatten. Ook moet er duidelijk uit blijken dat er draagvlak voor is in de buurt. Nadat de projectplannen door het GBT (Gebiedsbeheerteam, bestaande uit wijkwerkers) en de betreffende adviseurs zijn bekeken, worden de budgetten definitief toegewezen.

Handen uit de mouwen
Na goedkeuring van alle projectplannen en de definitieve budgetten toewijzing worden de winnaars tot opdrachtgever benoemd. Dat betekent dat zij verantwoordelijk zijn voor de uitvoering van hun plan (in 2005) en het beheer van het toegekende budget. Verder houden de idee-uitvoerders hun medewijkbewoners op de hoogte van de laatste stand van zaken rondom hun project.


---