Stadsdeel Geuzenveld/Slotermeer Amsterdam


Geuzenveld-Slotermeer gastheer EG-project

Ons stadsdeel is van woensdag 27 tot en met zaterdag 30 oktober gastheer van 'Poseidon'. Bij dit project van de Europese Gemeenschap nemen diverse deelnemende steden en regio's een `kijkje in elkaars keuken'.

Poseidon
Bij Poseidon, dat staat voor Partnership on Socio-Economic and Integrated Development of Deprived Neighbourhoods, draait het onder meer om participatie en communicatie. Ook wordt veel energie gestoken in projecten die de sociaal-economische situatie in achterstandswijken verbeteren. Bijvoorbeeld op het gebied van onderwijs, werk, kinderopvang en bedrijvigheid.

Naast stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer nemen stadsdelen van Wenen, Stockholm en Londen en de regio's van Genua en Noord Kent deel aan Poseidon.

Deze week staan onder meer workshops over bewonersparticipatie in vernieuwingsprocessen en een werkbezoek aan Geuzenveld-Slotermeer op het programma.

Trots
Geuzenveld-Slotermeer is, na Londen en Stockholm, de derde gastheer. Bij eerdere bezoeken waren de partners bijzonder enthousiast over de participatie in Geuzenveld-Slotermeer.

"Men vindt ons heel vooruitstrevend op dit gebied. Dat bewoners zo intensief worden betrokken bij plannen voor het stadsdeel, zoals op het gebied van stedelijke vernieuwing, is in het buitenland niet altijd vanzelfsprekend", aldus stadsdeelvoorzitter Robin de Bood, die trots is op het feit dat zijn stadsdeel namens Amsterdam trekker is van Poseidon.

"Het geeft maar aan hoe interessant de ontwikkelingen binnen ons stadsdeel voor anderen kunnen zijn. We vinden het leuk om onze Amsterdamse ervaringen met andere steden en regio's te delen. We zitten in een situatie dat we langzaam omhoog kruipen. Maar we zijn er nog lang niet. Daarom komt Poseidon voor ons als geroepen. We kunnen veel leren van onze Europese collega's".

Het project loopt tot en met januari 2007.